Esmaspäeval kinnitas Saito klubi pressiteenistusele, et lõpetab ka profikarjääri. "Olukord, mis lahkumise tingis, tekkis väga ootamatult, aga kõhelda ma ei saa - pean pere eest seisma," kõneles jaapanlane, kes kasvatas enne Eestisse tulekut Jaapanis üksikisana väikest poega.

Kas Saito plaanidesse mahub ka Jaapanis uue klubi leidmine? "Ei," kõlas Saito vastus. "Profikarjääriga on tõenäoliselt kõik ja treeneritöö peale ma ei ole mõelnud. Hakkan tööle klubimänedžmendis. Sõbrad on mind Jaapanis selles valdkonnas juba ootamas. Kes teab, ehk satun seoses uue tööga Viljandissegi tagasi. Praegu on siit tõesti kahju lahkuda," tõdes ta ning lisas kurvalt naeratades, et oleks väga tahtnud näha suvise Viljandi kuulsat atmosfääri ja festivalide melu.

Viljandi Tuleviku president Raiko Mutle lausus, et uudis tuli ootamatult. „Lootsime, et Yosuke jääb meiega vähemalt suvise üleminekuaknani. Samas mõistame täielikult tema olukorda – pere on alati esmatähtis.“ Mutle lisas, et Saitoga jäeti sõbralikult hüvasti ning temaga peetakse edaspidi ühendust. „Oli tunda, et talle meeldis Viljandis väga ning usume, et ta viib siit koduriiki head emotsioonid ja mälestused. Kogu klubipere poolt soovime Yosukele edu ja kordaminekuid edaspidiseks,“ kõneles klubijuht.

30-aastase Yosuke Saito saagiks Eesti kõrgliigas jäi üheksa mängu, milles ta lõi Viljandi Tuleviku eest kaks väravat.