Kõik väravad löödi teisel poolajal. Eesti jäi kaotusseisu 60. minutil, kuid siis läks lahti. Kõigest kolm minutit hiljem põrutas Kink kauglöögist 1:1, 73. minutil tegi Vassiljev 2:1 ja üleminutitel Serbia omaväravast 3:1.

Taasiseseisvuse ajal Eesti koondise parim tulemus valiksarja mängudes! Vaata MÄNGU VÄRAVAID SIIT.

Mängu käik:

Eesti algkoosseis - Sergei Pareiko, Enar Jääger, Taavi Rähn, Raio Piiroja, Ragnar Klavan, Sander Puri, Konstantin Vassiljev, Aleksandr Dmitrijev, Dmitri Kruglov, Tarmo Kink, Sergei Zenjov.

Varus: Pavel Londak, Tihhon Šišov, Ats Purje, Martin Vunk, Alo Bärengrub, Kaimar Saag, Andrei Sidorenkov.

Meeskonnad tulid väljakule, õige pea kõlavad hümnid. Mängitakse Belgradi Partizani staadionil.

Kohtunikebrigaad on Venemaalt, väljakukohtunikuks Maksim Lajuškin.

II poolaeg

Serbia tegi kohe kaks vahetust, Eesti jätkab samas koosseisus.

48 minut - Pareiko pidi mängu astuma, kaugelt pommitas uus mees Zoran Tošic.

52 minut - Krasic mängis üle meie keskkaitsjad ja värav oli väga lähedal. Läks seekord siiski õnneks.

53 minut - Dmitrijev võttis keskväljal kollase kaardi. Selles arvestuses Eesti peal 2-0.

60 minut - Serbia lõi oma värava ära. Nurgalöögi järgsest olukorrast, Kuzmanovic kasti äärelt lööb ning meie õnnetuseks tekib Zigici jalast rikošett. Pareiko on väravas võimetu.

63 minut - Tarmo Kink näitas oma kuulsat vasaku jala sähvakat! Milline värav!!!!!!!! Eesti viigistas 1:1.

Kink jõudis veel õigel ajal ära lüüa, sest vahetati kohe pärast väravat pingile. Asemele Kaimar Saag. Seega ründajate vahetus.

66 minut - Väga ohtlik olukord meie värava all, aga Pareiko suudab palli õigel pool väravajoont hoida. Serbia sai nurgalöögi, kuid olukord klaarub.

70 minut - Eesti koondise teine vahetus. Ats Purje sisse ja Sander Puri puhkama.

73 minut - Eesti asus juhtima 2:1!!!!!!! Kruglovi teravuse pealt alanud rünnakule pani ilusa löögiga paarikümnelt meetrilt punkti Kostja Vassiljev. Võimas töö! Aga mängida veel on...

75 minut - Terav olukord Eesti koondise värava all. Enar Jääger saab viimasel hetkel jala vahele ja ka Pareiko on mees omal kohal. Teravust tekitas Juventuse mees Miloš Krasic.

79 minut - Vassiljev teenis Krasici "niitmise" eest kollase. Serblane läks aga närvi ja hakkas ärplema ning teenis samuti kollase kaardi.

84 minut - Serbia teenis ohtlikust kohast karistuslöögi. Väravani maksimum 25 meetrit. Vassiljev sai pallile pea ette ja kõik laheneb.

86 minut - Manchester Unitedi keskkaitsja Nemanja Vidic sai kollase. Ja Piiroja sõimas ülbikul korralikult näo täis ka veel. Ohtlik olukord tekkis värava esisel nurgalöögist.

87 minut - Eesti koondise kolmas vahetus, Zenjov puhkama ning Martin Vunk sisse.

88 minut - Serbial kaks nurgalöögi järjest ja surve on läinud päris kõvaks. Aga me juhime ja vaid loetud minutid on vaja vastu panna. Närviliseks kisub.

90+1 minut - Serbia kaitsja ja väravavahi ebakõlast OMAVÄRAV!!!!!!!!!!!!!!!!  Eesti juhib 3:1. Koondise taasiseseisvuse aegade kõige kõvem tulemus valiksarja mängudes

Kohtumine on lõppenud tulemusega 3:1.


I poolaeg

Palli panid mängu serblased.

2 minut - Serbia kaitse eksis ja Zenjovil tekkis päris hea sööduvõimalus Kingile. Kahjuks jäi pisut puudu ja kaitse likvideeris enda algatatud prohmaka.

4 minut - Esimest korda sekkus mängu Pareiko. Ei midagi väga ohtlikku, vastaste tsenderdus vasakult äärelt.

6 minut - Eesti rünnak paremalt äärelt. Zenjov sai kastis ka korraks palli, kuid löögile ei pääsenud.

8 minut - Vassiljev üritas 30 meetrilt lööki. Läks üle jala ja kõvasti väravast mööda.

10 minut - Piiroja sai kollase kaardi ja Sloveenia vastu Eesti koondise kapten mängida ei saa.

11 minut - Pareiko päästab kahel korral Eesti koondise kõige halvemast. Kõigepealt tõrjus ta Marko Lomici ilusa karistuslöögi ja seejärel ka Dejan Stankovici peaga lähilöögi.

13 minut - Puri ulatus endalegi ootamatult vastaste väravaesisel pallini. Postide vahele palli siiski suunata ei õnnestunud.

16 minut - Zenjov tekitas teravust paremalt äärelt ja värav polnud sugugi kaugel. Eesti ründab julgelt.

18 minut - Eesti koondise esimene nurgalöök (kogu kohtumise esimene). Kruglov pääses lõpuks kasristusala lähistelt paremaga löögile, kuid kõrgelt üle värava.

21 minut - Zenjov teenib paremalt äärelt kiirusega teise nurgalöögi. Mängiti Kingile löögile ja ei läinud üalju mööda. Võiks isegi öelda, et Eesti kontrollib hetkel mängu!

22 minut - Serbial vasakult äärelt ohtlik tsenderdus, õnneks olukord laheneb.

23 minut - Mänguseisak. Zenjov sai õhuvõitluses kannatada ja vajas pisut tohterdamist.

26 minut - Serbial terav sööst vasakult äärelt ja Milan Jovanovic sai terava nurga alt ka löögile. Õnneks mööda.

Pool tundi mängitud ja täiesti võrdne mäng seni. Värava löömata, 0:0.

31 minut - Jääger ei saa kaitses palli puhtaks löödud ja ohtlikult sai karistusala joonelt peale virutada Gojko Kacar. Pall vuhiseb õnneks väravast mööda. Nii ei tohi eksida!

Serbia on võtnud initsiatiivi selgelt endale, aga meie mehed võitlevad hästi. Ja kohtuniku vile ka iga kukkumise peale ei kõla, see on hea.

39 minut - Kõik on kontrolli all ja Eesti tegutseb kindlalt. Puri pääseb umbes 20 meetrilt löögile, aga seekord veel raamide vahele ei lähe.

41 minut - Serblastel löögivõimalus 22-23 meetrilt, aga seni on mõlemalt poolelt sihik paigast ära. Proovis Zdravko Kuzmanovic.

44 minut - Ilus pikk rünnak Eesti koondisel. Ja see lõppes Puri löögiga. Põrutas vasakuga seekord ja meetri jagu üle.

45 minut - Serblased teenisid karistuslöögi umbes 30 meetrilt. Proovitakse otse peale lüüa, aga kõik kauglöögid kipuvad kõrgeks minema, nii ka seekord.

Poolaeg lõppes viigiseisul 0:0.

-----------------------------------------

Eelinfo:

Teistes tänastes C-alagrupi kohtumistes on kell 21.45 vastamisi Põhja-Iirimaa – Itaalia ning Sloveenia – Fääri saared.

Enne tänaseid vastasseise on Itaalial 6 (2-st mängust), Serbial 4 (2), Põhja-Iirimaal 3 (1), Eestil 3 (2), Sloveenial 1 (2) ja Fääri saartel 0 (3) punkti.