Erik Sorga viis Eesti 39. minutil teenitult 1:0 juhtima ja seekord õnnestus eduseisu ka säilitada ja isegi kindlustada, vahendab EJL kodulehekülg.

Teise poolaja keskel jäid leedulased vähemusse ja Eesti teenis penalti, aga kahjuks põrutas Cristofer Kuusma pommlöögi latti, kuid peagi, 70. minutil lõi Markus Lokk siiski seisuks 2:0. Nii mäng lõppeski. Eesti lõpetas turniiri 13. kohaga. Koondise mängu parimaks valiti Romet Ridamäe.

Seega sai Eesti turniiril ühe võidu, kolm viiki (Moldovaga 2:2, Soomega 1:1, Kasahstaniga 2:2) ja vaid ühe kaotuse (Venemaaga 1:5), paraku piisas sellest vaid eelviimaseks kohaks.

Noortekoondise peatreener Marko Lelov pidas tänase kohtumise võtmeks Eesti keskkaitsjate head tegutsemist rünnaku ülesehitamisel, kuid Leedu vastupanu suudeti murda pärast punast kaarti. „Pärast seda Leedul võimalusi ei tekkinud ja nad lähtusid rohkem kaitsest,“ sõnas Lelov.

Lelov polnud küll õnnelik 13. koha üle, kuid oli rahul, et jäime vastasele alla vaid korra. „Kui võtta kohtumisi eraldi, siis mängisime viis mängu, millest võitsime ühe, kuid kaotasime samuti vaid ühe. Mängisime tugevate vastastega,“ sõnas Lelov. „Olime Moldova vastu kaks korda taga (viigistasime 2:2 – toim.), kaks viiki lubasime ise.“

„Sel turniiril oli positiivne, et lõime palju väravaid (viies mängus kokku kaheksa väravat – toim.). Meie noortekoondises on andekaid mängijaid, aga peame isiksusi tugevamaks saama – eduseisust andsime ära kaks mängu (Soome ja Kasahstani vastu – toim.). Mõned isiksused pole valmis võitma ja esineb ka probleeme, kus arvatakse endast rohkem, kui tase tegelikult lubab. Kui mängud eraldi võtta, siis polnud ju halvad tulemused, aga miks mängime me viimase koha peale? Distsipliin peab olema tugevam. Varasemalt olen U19 koondislastel näinud selgemat sihti, hetkel on see probleemsem,“ analüüsis Lelov.

Granatkini memoriaali poolfinaalid toimuvad täna, kui vastamisi lähevad Soome - Sloveenia ning Venemaa - Sankt-Peterburg. Finaal toimub homme.

Vaata Eesti-Leedu mängu täispikkuses: