"Kuigi jalgpall ja selle ala areng ning juhtimine on olnud väga meestekeskne, vajavad selleski maailmas mehed enda kõrvale naisi, kes aitaksid jalgpalli juhtimisse rohkem ratsionaalsust ja süsteemsust tuua. Mida rohkem naisi on jalgpallimaailmas kõrgematel kohtadel, seda rohkem tähelepanu pööratakse ka naiste jalgpalli arendamisele ning ka lapsi pannakse jalgpalli aina enam mängima. Samuti suureneb tõenäosus, et jalgpallimängu külastus muutuks pereürituseks, sest teadaolevalt on just naised need, kellest sellised otsused rohkem sõltuvad," arutles seminaril osalenud Eesti Jalgpalli Liidu võistluste osakonna juhataja Kadri Jägel.

UEFA leiab, et jalgpalli juhtorganisatsioone ei peaks domineerima vaid mehed ning hiljuti sai UEFA täitevkomitee esimeseks naisliikmeks norralanna Karen Espelund. Seminaril astusid üles UEFA president Michel Platini, UEFA peasekretär Gianni Infantino, Hollandi jalgpalliliidu president Michael van Praag, IMD Business Schooli professorid Ginka Toegel ja Jim Pulcrano ning Euroopa Parlamendi liige Viviane Reding.

Seminaril osales 23 naist, kellest enamuse moodustasid UEFA liikmesriikide jalgpalliliitude töötajad, samuti olid esindatud Kariibi mere, Põhja- ja Kesk-Ameerika ning Okeaania alaliidud.