Väljakukohtunikest tegutsevad Tallinnas, Haapsalus ja Rakveres toimuval finaalturniiril Kenn Hansen (Taani), Paolo Valeri (Itaalia), Vadims Direktorenko (Läti), Danny Desmond Makkelie (Holland), Arnold Hunter (Põhja-Iirimaa) ja Alain Bieri (Šveits). Abikohtunikest said vastava määramise Yves De Neve (Belgia), Dzmitri Žuk (Valgevene), Ivo Kolev (Bulgaaria), Stefan Lupp (Saksamaa), Marco Tropeano (Luksemburg), Anatolie Bodean (Moldova), Tomasz Listkiewicz (Poola) ja Aleksei Lebedev (Venemaa). Eesti vilemehed Eiko Saar ja Kristo Tohver on ametis alagrupimängudel neljanda kohtunikuna.

Kohtunike vaatlejatena tegutsevad UEFA kohtunike komisjoni liige Jozef Marko (Slovakkia), Juan Antonio Fernandez Marin (Hispaania), Eesti Jalgpalli Liidu peakohtunik Uno Tutk ning siinse kohtunike komisjoni liige Are Habicht.

"Finaalturniiril pööratakse kohtunike arendamisele suurt tähelepanu - nii nagu koondiste koosseisus reisivad Eestisse tulevikutähed, on ka turniiri teenindamas potentsiaalsed tippkohtunikud," selgitas U-19 EM-finaalturniiri direktor Anne Rei. "Kõik kohtunikud saabuvad Tallinna 3 päeva enne avamänge, et läbida füüsilised testid. Kogu turniiri jooksul korraldatakse mängude analüüse ja arutatakse kohtumistes tehtud otsuseid. Alagrupiturniiri soorituste põhjal selguvad need, kes pääsevad teenindama poolfinaale ja finaali."

Rei lisas, et kohtunike harjutuskordi viib läbi Eesti kohtunike kehalise ettevalmistuse treener Ain Karutoom. "Kogu finaalturniiri vältel on õigusemõistjate käsutuses ka füsioterapeut," sõnas Rei.

U-19 EM-finaalturniiri avamängud peetakse 3. juulil, mil Eesti koondise vastaseks on kell 20:45 Lilleküla staadionil Portugal. Euroopa meister selgub 15. juulil.