"Meeskond ei ole veel valmis ja ei peagi olema, sest jäänud on veel poolteist kuud. Loodame, et selleks ajaks oleme lõplikult valmis ja teeme ootustele vastava tulemuse ära," rääkis võistkonna kapten Karl-Eerik Luigend. Väljendit - ootustele vastav tulemus – ei soovinud ta täpsemalt kommenteerida, ent lisaks algava EM-finaalturniiri kohtadele on juulikuus mängus ka U-20 MM-i piletid, kuhu pääseb Eestis toimuva turniiri kuus paremat võistkonda. Juhul kui esikuuikusse mahub ka MM-i korraldav Türgi, siis seitse.

"Arvan, et pigem annab kodus toimuv turniir meile lisajõudu, pluss paljud saavad veel oma kodulinnas mängida. Kõik teavad treening- ja mänguväljakuid, mis peaks meile vastastega võrreldes eelise andma," lausus Luigend.

Vabatahtlikke rohkem kui vaja

Finaalturniiri direktori Anne Rei sõnul on suurvõistluse korraldamine poolteist kuud enne võistluse algust igati graafikus ning kõik sujub plaanipärselt. "Müürid on valmis, nüüd on pisidetailide ja sisekujunduse tegemine," lausus Rei. Põhilisteks töövaldkondadeks on vabatahtlike tegevuse paika panemine ja töö reklaamide ning piletitega. Lisaks veel kogu info, mis puudutab osalevaid meeskondi ning mis hakkab kogunema juuni alguses ehk ajal, mil on läbi U-19 vanuseklassi eliitringi turniir ja selgunud ülejäänud seitse EM-ile pääsenud koondist.

Kui algselt otsisid turniiri korraldajad EM-i ajaks umbes sadat vabatahtlikku, siis meeletult suure huvi taustal laekus lühikese ajaga 250 sooviavaldust, mida kõiki ei ole paraku võimalik rahuldada. Siiski algse saja asemel kaasavad korraldajad turniirile 180 vabatahtlikku, kelle ülesanneteks on erinevate ürituste läbiviimine, kavade müümine, näomaalingute tegemine, autojuhi teenuste pakkumine ja palju muudki. "

"Kõigist sooviavaldustest 80 protsenti soovisid olla VIP-is ja meediatsoonides abilised, aga arvuliselt pääseb sinna suhteliselt vähe inimesi," rääkis Rei. Esimest korda kogunevad vabatahtlikud 31. mail, mil vaadatakse koos ka Eesti ja Hispaania U-21 koondiste matši.