Seitsme punktiga võitis alagrupi Ukraina, teisena sai edasi Bosnia ja Hertsegoviina kuue punktiga. Turniiri avapäeval jäi Eesti seejuures Bosnia ja Hertsegoviinale alla 1:2. Selle mängu 2:2 viigi korral oleks edasipääsenute hulgas olnud ka Eesti (12 alagrupi peale teenis pääsme ka viis parimat kolmanda koha meeskonda – toim.). „Selles mängus oli meil piisavalt häid võimalusi, aga kahjuks ei õnnestunud ise ära lüüa,“ kommenteeris noortekoondise peatreener Lars Hopp.

Turniir lõppes siiski eestlaste jaoks hea emotsiooniga, kui Erik Sorga tabamusest alistati 1:0 Moldova. „Ma arvan, et väärisime seda võitu, sest tegime väljakul neid asju, mida olid kokku lepitud. Terve kohtumise vältel mängisime meeskondlikult ja kompaktselt. Meil ei olnud palju väravavõimalusi, aga seekord kasutasime ühe neist ära,“ sõnas Hopp.

Treeneri hinnangul on vanusegrupi (U-17 koondises pallivad mängijad sünniaastaga 1999 ja nooremad) sisekonkurents tugev. „Kõik said korralikult mänguaega. 18 mängijat, kes meil kaasas olid, näitasid, et suudavad koos edukad olla,“ rõõmustas Hopp.

Hopp leiab, et valikturniiril tegid mängijad läbi tugeva arengu, kuid see võiks jätkuda ka igapäevaselt ka siin. „Üks meie probleemidest on mängijate lihtsad võidud kodustes noorteliigades. Kui võidad vastaseid kuus-, kaheksa- või kümme-null, siis võib olla mäng poolajaks läbi ning mängija ei pea 100% pingutama.“

„Jalgpalliliit teeb palju tööd noorteliigades, et suureskoorilisi võite vähendada, aga ka klubide treenerid saaksid oma parimatele mängijatele anda igapäevaselt ülesandeid, mis poleks liiga lihtsad, aga mitte ka liiga keerulised. Ma olen kindel, et meie mängijatel on vähemalt sama hea potentsiaal kui suurte riikide poistel, kuid tihti on nende sisekonkurents veelgi tihedam,“ arutles treener.

Positiivselt jäi treenerile turniiril silma noortekoondise üks nooremaid mängijaid, kõigest 15-aastane Markus Soomets. „Ta on hea tehniliselt, aga suudab ka platsi hästi näha. Soomets teenis aga korralikult mänguaega seetõttu, et suudab teha kõvasti ka musta tööd ning võita palju duelle. Mulle meeldib, et ta suudab kohastuda erinevate mänguplaanidega – iga mängija on erinev ja oma stiiliga, aga tähtis on seejuures olla meeskonnale võimalikult kasulik. Juba Balti turniiril näitas ta, et võtab saadud tagasisidet väga tõsiselt ja on õppimisvõimeline – seda on märganud ka tema meeskonnakaaslased, kes ta samuti parimaks mängijaks valisid.“

„Lõpuks jäi puudu ainult üks värav Bosnia vastu, aga fakt on see, et oleme väljas. Siiski olen rahul, et poisid said tunda võidurõõmu. Võit annab enesekindlust ja motivatsiooni edasi töötamiseks,“ ütles Hopp lõpetuseks.