Eelmisel hooajal Narva Transiga pronksile tulnud, kuid piirilinnas lepingupikenduseta jäänud Ratnikov on varemalt treeninud ka FC TVMK-d, FC Levadiat, Tartu Tammekat, Tallinna Sadamat, Viljandi Tulevikku ja Pärnu Tervist ning olnud Pärnu Kalakombinaat/MEK-i mängiv treener.

Seejuures juhtis endine Eesti koondise poolkaitsja 2005. aastal TVMK ka riigi meistriks.

"Raika (Ratnikovi hüüdnimi - toim.) kasuks otsustasime põhjusel, et tal on Meistriliigas ette näidata suurepärased tulemused," selgitas Kalevi eestvedaja Raimo Nõu rasket valikut Ratnikovi ning SC Reali juhi Aivar Tiiduse vahel, kirjutab soccernet.ee.

"Oleme püüdnud Kalevit juhtida väga demokraatlikult, kaasates otsustusprotsessi ka noortetreenerid. Nii et määravaks sai nende seisukoht," lisas ta ning tõdes, et Tiiduse visioon Kalevi esindusvõistkonnast oli Kalevi jaoks võib-olla liiga kardinaalne.

Pärast klubi pikaaegse juhendaja Aavo Sarapi lahkumist eelmisel suvel vedas ligikaudu pool aastat meeskonda Daniel Meijel, kes nüüd Ratnikovi palkamise järel taas abitreeneri rolli asub.

"Mul on hea meel, et Raikale sobis see väga hästi ja olen kindel, et sellest tuleb igati hea duo," lausus Nõu. "Lisaks on meil jaanuarist esindusvõistkonna väravavahtide treener Sander Reelo, nii et treenerite meeskond on heal tasemel komplekteeritud."

Raimo Nõu välismaal viibimise tõttu praegu ka Kalevi tegevjuhi kohuseid täitev Meijel viis eile koos Ratnikoviga läbi juba esimese treeningu. "Poisid olid väga entusiastlikud," kiitis Meijel ning kinnitas, et kindlaks eesmärgiks on  2011. aastal taas Meistriliigas mängida.

"Plaanime tõsisemalt ka noortejalgpalli püramiidi laiendada, et meil oleks võimalik sealt kedagi põhimeeskonda võtta," jätkas ta. "Samuti plaanime rohkem investeerida taustajõududesse. Massöörina töötab meil nüüd Priidu Ahven, kes jätkab samal ajal ka mängimist."

Muudatusi on ka meeskonna koosseisus, sest kapten Vahur Vahtramäe siirdus koos Mait Nõmmega Paide linnameeskonna ridadesse. Maksim Paponov on testimisel Tallinna Levadias ning Christian Kõrtsmik Nõmme Kaljus, kuid neist viimase puhul on võimalik ka Kalevis jätkamine.

Võimalikest uutest liitujatest osales eilsel treeningul endine Kalju ründaja Andrus Mitt ning mitmeid noori mängumehi.