"Meie eesmärk on praeguse protsessiga hävitada see probleem meistriliiga tasandil selliselt, et me ei peaks selle juurde enam tagasi tulema," sõnas Pohlak tänasel pressikonverentsil jalgpalliliidu kontoris.

"Valdavatel juhtudel ei ole maailma jalgpallis klubisid karistatud. Üldjuhul on karistatud persoone, kuid suurtematest juhtumitest on teada, et meeskondi on viidud madalamatesse liigadesse. Eks meie uurimine peab andma sellele küsimusele vastuse. Loodame, et uurimisorganid tegutsevad operatiivselt. Anname endale aru, et see ei käi päris sõrmenipsu peale. Küll aga ootame enda distsiplinaarmenetluse tulemusi hiljemalt uue aasta esimestel päevadel."

Riigiprokuratuur teatas täna, et on kahtlustuse esitanud kuuele isikule seoses sellega, et spordiennustustega tegelevatest kihlveokontoritest on saadud pettuse teel varalist kasu. Kihlveopettuse kahtlus lasub hetkel jalgpalliklubiga Narva Trans seotud mängudel Eesti meistriliigas.

Lisaks prokuratuurile on oma distsiplinaarjuurdluse käivitanud ja jalgpalliliit, kes lisaks antud juhtumile menetleb ka teisi kihlvedudega seotud protsesse. "On ka meistriliiga mängijate panustamist meistri- ja esiliiga mängudele, mis on samuti keelatud tegevus. See pole väga levinud tegevus, aga mingil määral siiski," lisas Pohlak.