Tammeka lunastas pääsme nelja parema sekka 11. aprillil Viljandis, kui kohalik JK Tulevik alistati Martin Aasmäe lisaaja viimase minuti väravast 1:0. Veerandfinaalis teenitud punase kaardi tõttu ei saa aga meeskonda aidata Martin Jõgi. Varem oli Tammeka alistanud Tartu FC Santose 2:0 (1/64-finaal), Läänemaa JK 3:0 (1/32-finaal) Tallinna FC Levadia 8:1 (1/16-finaal) ja Rumori Calcio Tallinna 5:1 (1/8-finaal).

Paide Linnameeskond pääses poolfinaali 3:0 võiduga JK Tallinna Kalevi üle. Ka varasemates ringides polnud Paidel lihtsaid vastaseid – kaheksandikfinaalis oldi 4:1 üle FCI Tallinn U21-st, 1/16-finaalis alistati toona kõrgliigas mänginud Rakvere JK Tarvas 3:2 ning 1/32-finaalis oldi FC Nõmme Unitedist paremad 1:0. Loosi tahtel Paide avaringis ei mänginud.

Premium liigas on tegu tabelinaabritega – viimati kodus FCI Tallinnaga 1:1 viiki mänginud Paide on 11 punktiga kuues ja Tammeka, kes jäi nädalavahetusel 1:5 alla Nõmme Kaljule, kümne punktiga seitsmes. Viimati olid kaks meeskonda vastamisi Premium liiga 25. aprillil, kui Järvamaal peetud mäng lõppes kohtumine 1:1 viigiga.

Mängu otsepilti näitab portaal www.tallinnatv.eu. Kuni mängu normaalaja lõpuni näeb otsepilti ka Tallinna TV kanalil, samuti näitab Tallinna TV penaltiseeriat, juhul kui mäng nii kaugele jõuab.

„Karikafinaalis mängimine oleks midagi erilist ja ajaloolist. Teisipäevase mängu võitmine annaks meile selle võimaluse. Anname endast kõik, et Paide üle mängida," ütles JK Tammeka peatreener Kaido Koppel.

„Viimane mäng Kaljuga tuleb unustada. Keskendume täielikult Paide Linnameeskonna võitmiseks. Võtmesõnaks on distsiplineeritus ja ühtsus terviklikult. Oleme valmis tuld andma!" lisas poolkaitsja Kaspar Paur.

„Karika poolfinaal on mängijate senise karjääri tipphetk. Kõik mõistavad mängu olulisust. Valmistume äärmiselt tõsiselt ja ootame rasket mängu,“ sõnas Paide Linnameeskonna juhendaja Vjatšeslav Zahovaiko.

„Tulemas on raske lahing Tammekaga nende kodustaadionil. Tuleb mängida distsiplineeritult ja anda endast maksimum. Paide on lahinguks valmis ning rahuldab meid ainult pääs finaali!“ lausus poolkaitsja Magnar Vainumäe.

Mängu kohtunik on Kristo Tohver, keda abistavad Hannes Reinvald ja Neeme Neemlaid. Neljas kohtunik on Egerd Pajustik.

Täispilet mängule maksab 4 eurot, (üli)õpilased/pensionärid: 2 eurot, Facebookis ürituse lehel osalejad 2 eurot. Alla 14-aastased lapsed ja Tammeka noormängijad: tasuta.

Klubijalgpalli pidupäev, mille raames toimuvad nii naiste kui ka meeste karikavõistluste finaalid, toimub A. Le Coq Arenal 27. mail. Naiste karikavõistlustel selguvad finalistid teisipäeval, kui vastamisi lähevad FC Levadia – JK Tallinna Kalev ning Pärnu JK – Tallinna FC Flora II. Evald Tipneri karikavõistlustel selgub teine finalist kolmapäeval, 10. mail, kui Lasnamäel lähevad vastamisi valitsev Eesti meister FCI Tallinn ja II liigas palliv Narva United FC.