20-aastane Gabriel Alleoni on oma senise karjääri jooksul esindanud oma Brasiilia kodulinna klubi Associação Atlética Internacionali ja Austria tippklubi Red Bull Salzburgi noortemeeskonda. Austrias mängis ründaja riigi tugevuselt kolmandas liigas, lüües 17 mänguga neli väravat.

"Me töötasime selle lepingu nimel juba mõnda aega," tutvustas lepingu tagamaid Tammeka peatreener Uwe Erkenbrecher. "Algselt polnud me kindlad, aga nüüd tegime otsuse ja ma usun, et see on õige. Tema agent on mu sõber Münchenist ja mul oli tema kohta palju infot ja DVD-sid ning ta on ennast ka testimisel tõestanud."

"Ta on tehniliselt väga hea, mõlemajalgne. Ta tundub ründefaasis olevat ka intelligentne mängija. Ta peab veel muutuma tugevamaks, sest ta oli hiljuti vigastatud ja ta on veel noor ning peab Euroopa täiskasvanute mänguga harjuma. Ma loodan, et ta lõimub meeskonnaga hästi," sõnas Erkenbrecher.

Sakslase sõnade järgi on ründes olukord nüüd positiivne: "Koos Ivanoviga on meil kaks noort, motiveeritud ja tehnilist mängijad. Meie ründemängijad on tehniliselt head koos Tomsoni, Tamme ja Tiirikuga ja meil on vaja nüüd ka tõelist väravakütti ja loodetavasti suudab keegi sellest grupist palju väravaid hakata lööma."

"Ma tunnen klubi presidenti ja kuulsin, et Tammekal on hea treener," rääkis Gabriel Alleoni. "See on klubi, mis tahab kasvada ja ma usun, et ma saan aidata Tammekal paremat positsiooni saavutada."

Brasiillane on oma esimese nädalaga Tartus rahule jäänud: "Praeguseni on ilm olnud okei. Linn on ilus ja klubil on kena staadion ning kõige rohkem fänne liigas."

Alleoni leping Tammekaga kestab hooaja lõpuni. Enne ametlikes matšides osalemist peab brasiillane veel saama elamisloa.