"Vajasime võitu, sest pidime vahe tagasi tegema. Ka enne mängu rääkisime omavahel, et tiitli peale võitlemiseks oleks täna kolme punkti vaja. Õnneks saime sellega ka hakkama," rääkis 26-aastane mängumees pärast kohtumist.

Ghana koondistki esindanud Appiah on lisaks kaitsetegevusele silma paistnud ka ründefaasis, kus ta mitmeid olulisi väravaid löönud on. Ka täna viidi leegionär lõpu eel ründesse, kus ta 74. minutil nurgalöögist 2:2 tabloole kirjutas. Kuidas Appiah endale uudse positsiooniga kohanes? "Mulle meeldib mängida igalpool, kus treener palub. Professionaalse mängijana pead sa oma tööd tegema ja seda täna ka nägite," ei soovinud Appiah enda rolli üle tähtsustada.

Lisaks arvukatele väravatele on ghanalane välja paistnud ka faktiga, et ta 12 mänguga koguni 7 kollast teeninud on. "Võin öelda, et siinne liiga on hea tasemega. Aga mul on kerge probleem kohtunikega. Jalgpall on meeste mäng, kus omavahelistes võitlustes ka jõudu kasutatakse. Ma leian, et me ei saa mängida nagu oma ema või tüdruksõbra vastu. Sest iga kord, kui lähed tugevalt võitlusesse, siis võib tulla kaart ja sealt ka minu jaoks 7 hoiatust tulnud on," analüüsis Appiah, kes enne Eestisse tulekut Läti kõrgliigas Riia Skontot esindas.

Ratnikov pärast esimest kaotust: kunagi pidi see muinasjutt lõppema

FC Levadia vs Pärnu Linnameeskond

Tänase mänguga sai ühtlasi läbi Sergei Ratnikovi muljetavaldav seeria, kus ta Levadia eesotsas ühtegi liigakohtumist kaotanud polnud. Nimelt juhendas Ratnikov Levadiat 1999. aastal sedavõrd edukalt, et tol hooajal kordagi kaotajana platsilt ei lahkutud. Samas rütmis olid jätkunud ka tänavused esimesed 13 kohtumist.

"Kõige kurvem on see, et viigivärava puhul lasime Appiahi kahel korral vabalt lööma. Värav-väravaks, aga paar sekundit varem oli ta ju täpselt samamoodi vabalt löögile pääsenud. Kahju, et me sellest järeldusi ei teinud. Ühesõnaga jah, nüüd tuli minu esimene kaotus Levadiaga. Väga kurb muidugi, aga noh kunagi pidi see muinasjutt lõppema," rääkis Ratnikov mängujärgselt.

Oma pitseri vajutas Levadia mängule täna ka fakt, et keskkaitsja Igor Morozov esimesel poolajal vigastusega platsilt lahkuma pidi. Lisaks on traumadega kimpus olnud Alan Gatagov ja Siim Luts. Luts ja Gatagov on vaikselt aga taas vormi kogumas, Morozovi vigastuse tõsidus peaks selguma homme.

"Peame juurde panema palli võitmises. Kaotasime täna liiga palju kahevõitlusi ja standardolukorrad muidugi...Ma ei tea, see on ka meil probleem, raisk. Enne ei ole meile väga sealt löödud, aga nüüd tuli kaks järjest," jätkas Ratnikov.

Oma vangerduse tegi Levadia loots täna ka ründefaasis, kus kapten Rimo Hunt ründest vasakule äärele toodi. Tema positsiooni tipus võttis üle Jevgeni Kobzar. "Praegu Rimo on ääres teravam kui tipus. Vaatame veel pisut ja siis mõtleme edasi. Ka Anton Mirantšuk on aina paremaks minemas ja lõi täna kaks. Ausõna tahtsime täna võita, aga ei tulnud välja. Usun ka viik olnuks hea resultaat, aga läks paraku nii. Peame omad järeldused tegema ja edasi panema," lausus Levadia juhendaja lõpetuseks.