Poolaeg lõppes skooriga 1:3. Belgia pääses kiirelt 3:0 ette, 25. minutiks olid jala valgeks saanud Thomas Meunier, Dries Mertens ja Eden Hazard. Kui mängitud sai pooltund lõi Henri Anier ühe tagasi. Poolaja lõpp kulges juba rahulikumas rütmis.

Teisel poolajal hakkas meie õnnetuseks väravaid sadama 62. minutist. Yannick Ferreira-Carrasco, Ragnar Klavani omavärav ja Mertensi teine tabamus sündisid kuue minuti sees. Mihkel Aksalu Eesti väravas ei jõudnud ühest hoobist veel toibudagi, kui järgmine lajatati otsaette. Romelu Lukaku vormistas meie poolt vaadates kurva lõppseisu 83. ja 88. minuti tabamustest.

Belga jätkab H-alagrupis täisedu 4 võiduga. Kreekal on 3 võitu ja tänane 1:1 viik Bosniaga. Eesti langes Bosnia ja Küprose järel viienaks, kuna võrreldes Küprosega on meil kehvem väravate vahe. Küpros alistas täna koduväljakul Gibraltari 3:1.

Eesti algkoosseis kohtumises Belgiaga: Aksalu, Teniste, Baranov, Klavan, Kallaste, Mets, Dmitrijev, Mošnikov, Luts, Vassiljev, Anier.

EELVAADE:

Eesti kõik Brüsselisse kaasa võetud mehed on Martin Reimi kinnitusel sada protsenti terved, Belgia koosseisu kohta seda öelda ei saa. Siiski ei maksa arvata, et FIFA edetabelis kõrgel neljandal kohal asuv vutimaa kuidagi haavatavam oleks.

Pigem vastupidi - kogenud mängijate asemel, kes erinevatel põhjustel täna kell 21.45 algavast lahingust eemale peavad jääma, saavad põllule noored ja uljad, kellel tõestamisvajadus kordi suurem. Jutt käib Manchester City keskkaitsjast Vincent Kompanyst ja Tottenhami poolkaitsjast Mousa Dembelest, kes Belgia peatreener Roberto Martinezi sõnul täna kindlasti ei mängi, aga viimasesse laagrisse kaasatud olid. Esimesele kutsus ta asendaja Anderlechti klubi kaitsva poolkaitsja Leander Dendonckeri näol, teisele leitakse varumees oma reservidest.

Staaridest jäävad eemale veel Marouane Fellaini, Toby Alderweireld, Jordan Lukaku ja Thomas Vermaelen. Laupäevasel treeningul sai vigastada ka kolmapäeval koondise debüüdi teinud keskkaitsja Christian Kabasele (Watford), kelle asemele kutsus Martinez viimati 2014. aastal koondises pallinud 39-aastase Club Brugge mängija Timmy Simonsi.

2018. aasta MM-valiksari on Belgiale alanud hiilgavalt: avamängus alistati võõrsil 3:0 Küpros, seejärel nüpeldati kodus 4:0 Bosnia ja Hertsegoviinat ning võõrsil 6:0 Gibraltarit. Viimases maavõistlusmängus tehti 1:1 viik Hollandiga. Eestil on käesolevast valiktsüklist all 0:5 kaotus Bosniale ja 0:2 Kreekale ning 4:0 võit Gibraltari üle.

Belgia eeldatav algkoosseis: Courtois; Dendoncker, Ciman, Vertonghen; Meunier, Witsel, Defour, Carrasco; Mertens, Lukaku, Hazard

Eesti mured vigastustega: ründaja Sergei Zenjov ja äärekaitsja Dmitri Kruglov ei saanud mänguvormi ning jäid koju. Zenjovi asemel alustab eeldatavasti tipuründes Henri Anier. Kruglovile on meil asendus võtta Ken Kallaste ja Artur Pika näol. Viimases valikmängus Kreeka vastu osales Kallaste, kas nüüd saab võimaluse Pikk?

Ühtegi vihjet algkoosseisu kohta Reim tavapäraselt pressikonverentsil ei andnud, isegi pikka pinnimise peale mitte. Ta küll spekuleeris, et Henrik Ojamaa võib meil vajadusel pallida ka vasakul äärel, kuid Hollandi kõrgliigas mängiv poolkaitsja sekkub pigem teisel poolajal vahetusest, kui alustab kohe esimesest minutist.

Eesti eeldatav algkoosseis: Aksalu; Teniste, Baranov, Klavan, Pikk; Kams, Dmitrijev, Mets, Luts; Vassiljev, Anier

Belgia peatreener Roberto Martinez: "Eesti on uue treeneri Martin Reimi käe all mulle muljet avaldanud. Võrreldes Bosnia mänguga on neil edaspidi platsil olnud justkui teine meeskond. Reimil on struktuur ja plaan, kuidas palli tagasi võita. Ma näen, et see meeskond on iga mänguga paremaks minemas. Neil on ka fantastiline mängija Vassiljev, kes kujutab meie väravale kõige rohkem ohtu. Kui me kaotame, kas see oleks siis katastroof? Ma ei vaata seda nii. Läheme väljakule plaaniga alustada hästi ja teha korralik esitus."

Martin Reim: "Sellise meeskonna nagu Belgia vastu võõrsil mängides peab kaitse korras olema. Aga kindel on ka see, et kui jääme ainult kaitsesse, ei ole neilt kerge punkte röövida. Meil on mingisugused mõtted ja ideed, mida oleme proovinud ja harjutanud, et olla ise ohtlikud, aga need on esialgu tiimisisesed jutud. Eks näis, kas suudame neid realiseerida või mitte. Sergei ja Dima oleksid meile kindlasti väärtuslik jõud siin olemiseks, aga jalgpallis on loomulik, et keegi välja langeb. Peame olukorraga toime tulema."

Väljakukohtunik on rumeenlane Alexandru Tudor, keda abistavad kaasmaalased Vasile Florin Marinescu, Ovidiu Artene ja Istvan Kovacs. Suurturniiridele ega Meistrite liiga põhiturniirile 45-aastane Tudor veel jõudnud pole, tema viimane mäng oli Euroopa liiga alagrupiturniiril Braga - Konyaspor 3. novembril, kus ta näitas seitset kollast ja kahte punast kaarti.