Mõlemad külalismeeskonna väravad lõi Svjatoslav Jaokovlev, kes sel hooajal alles kolmandat korda Levadia algkoosseisu pääses. Varasemad kaks korda olid Pärnu Vapruse vastu.

21. minutil võttis Rimo Hunt keskväljal vahelt Trevor Elhi valesöödu ning pääses koos Jakovleviga hõlpsasti kõrgele tõusnud Kalju kaitseliini selja taha. Vitali Teleš jooksis kastist välja Jakovlevile vastu, kuid viimane suunas nahkkera väravavahist mööda piki maad võrku.

"Kalju mängijad tegid halva puute. Lugesin olukorra ära ja jõudsin esimesena pallini. Nägin, et paarilne jookseb tsooni, sain õigel ajal ära lükatud. Olin ka ise valmis teise palli peale minema, aga tal õnnestus ilusti väravavahist mööda lüüa. See oli hea algus," kirjeldas Premium liiga esimese mänguderingi parimaks tunnistatud Hunt avaväravat.

Teleš: "Nägin, et minu vastu tuleb kaks venda. Arvasin, et suur võimalus on Jakovlevilt pall kätte saada, aga ei suutnud."

67. minutil võttis Jakovlev Kalju kaitsjatest kastist välja põrkunud palli ühe puutega endale ette ja virutas selle vasaku jalaga ülesse võrku.

Kalju vähendas vahe minimaalseks 88. minutil, kui karistuslöögile pani pea vahele teisel poolajal vahetusest sekkunud Tarmo Neemelo. Päris viimasel sekundil tekitas kodumeeskond Levadia värava all veel teravust, kuid väravajoonelt lõi palli puhtaks Levadia kaitsja Igor Dudarev.

"Lõpus suutsime mängu tagasi tulla. Lõime ühe värava ära ja viimasel sekundil oli veel üks hea võimalus. Muidu oli suht võrdne mäng, kumbki ei domineerinud liialt," sõnas Neemelo.

Levadia peatreener Igor Prins: "Teada oli, et meil tuleb Kaljuga võidu kõrgust hüpata. Lõpuminutitel oli pall kogu aeg õhus ja meie kastis. Lõpp läks keeruliseks. Aga suutsime natuke paremini hakkama saada kui eelmises 1:1 lõppenud mängus. Võtsime nad kõrgemalt kinni, et pallid päris meie kasti ei kukuks ja see ka õnnestus. Kutid olid tubli! Jakovlev oma kahe väravaga aitas meid täna kõvasti."

Soccerneti poolt Tallinna diagonaalderbiks (Edela- ja Kirde-Tallinnas paiknevate klubide duell - toim) ristitud vastasseis meelitas Hiiu staadionile selle hooaja rekordit tähistava 1330-pealise publiku. Varasem rekord kuulus Kalju - FCI mängule, mida jälgisid 1117 inimest.

Kaotuseta jätkaval Levadial on 11 mängu järel tabelis 29 punkti, Flora on 26 punktiga teine, Kalju 23 silmaga kolmas. Järgnevad Narva Trans (17), FCI (14) ja Paide linnameeskond (12).


lt="">