Rahvuste liiga mängudega tehakse algust septembris. Eriti pingeliseks on kujunemas A-divisjon, kus mängivad ainult Euroopa suured vutiriigid. Ajalooliselt on kõige tugevamaks ilmselt A-divisjoni A-alagrupp, kus mängivad Saksamaa, Prantsusmaa ja Holland. Kindlasti tasub huviga jälgida ka D-alagruppi, kuhu kuuluvad Hispaania, Inglismaa ja Horvaatia.

Eesti lähinaabritest mängib Läti D-divisjoni A-alagrupis, kus kohtutakse Gruusia, Kasahstani ja Andorraga. Leedu mängib aga sarnaselt Eestile C-divisjonis. Leedukad on D-alagrupis mängimas Rumeenia, Serbia ja Montenegroga.

A-divisjoni alagrupid

A-alagrupp: Saksamaa, Prantsusmaa, Holland.
B-alagrupp: Belgia, Šveits, Island.
C-alagrupp: Portugal, Itaalia, Poola.
D-alagrupp: Hispaania, Inglismaa, Horvaatia.

B-divisjoni alagrupid

A-alagrupp: Slovakkia, Ukraina, Tšehhi.
B-alagrupp: Venemaa, Rootsi, Türgi.
C-alagrupp: Austria, Bosnia ja Hertsegoviina, Põhja-Iirimaa.
D-alagrupp: Wales, Iirimaa, Taani.

C-divisjoni alagrupid

A-alagrupp: Šotimaa, Albaania, Iisrael.
B-alagrupp: Ungari, Kreeka, Soome, Eesti.
C-alagrupp: Sloveenia, Norra, Bulgaaria, Küpros.
D-alagrupp: Rumeenia, Serbia, Montenegro, Leedu.

D-divisjoni alagrupid

A-alagrupp: Gruusia, Läti, Kasahstan, Andorra.
B-alagrupp: Valgevene, Luksemburg, Moldova, San Marino.
C-alagrupp: Aserbaidžaan, Fääri saared, Malta, Kosovo.
D-alagrupp: Makedoonia, Armeenia, Liechtenstein, Gibraltar.

Rahvuste liiga mängud peetakse sel aastal septembris, oktoobris ja novembris. 55 liikmesriiki on jaotatud nelja liigasse. Eesti kuulub C-liigasse, kus koondised jaotatakse loosi tahtel kolme neljaliikmelisse ja ühte kolmeliikmelisse alagruppi, Eesti kuulub kindlasti neljaliikmelisse alagruppi.

C-liigas on riigid loosimiseks neljas tugevusgrupis: esimesse kuuluvad Ungari, Rumeenia, Šotimaa ja Sloveenia, teise Kreeka, Serbia, Albaania ja Norra, kolmandasse Montenegro, Iisrael, Bulgaaria ja Soome ning neljandasse lisaks Eestile ka Kürpros ning Leedu. Klimaatiliste tingimuste tõttu ei saa samas alagrupis olla rohkem kui kaks põhjamaad, mistõttu Eesti ei saa kuuluda samasse gruppi nii Norra kui ka Soomega.

Rahvuste liiga esimesed kaks vooru toimuvad 6.-11. septembrini 2018, alagrupimängud kulmineeruvad oktoobris ja novembris. C-liiga alagruppide võitjad pääsevad UEFA rahvuste liiga B-liigasse ja viimased langevad D-liigasse. Kui alagrupi võitja ei pääse EM-valiksarja kaudu 2020. aasta EM-finaalturniirile, siis saab ta võimaluse finaalturniiri pääset jahtida 2020. aasta märtsis toimuvates play-off mängudes.

Alagruppide loosimist aitavad Lausanne’is läbi viia tuntud jalgpallurid. A-liigas on selleks Deco (endine Portugali koondise poolkaitsja), B-liigas on loosimisel abiks Vladimír Šmicer (endine Tšehhi koondise ja Liverpooli mängija), C-liigas Soome legend Jari Litmanen ning D-liigas Valgevene koondise ja Arsenali endine mängija Alexander Hleb.

Eesti Jalgpalli Liitu esindavad loosimisel peatreener Martin Reim, juhatuse liige Tarmo Lehiste, A-koondise mänedžer Miko Pupart ja avalike suhete spetsialist Sander Jürjens.