Maavõistlusmängu Armeeniaga uudse 5-3-2 formatsiooniga alustanud Eesti jalgpallikoondis ei suutnud näidata, et värskem asetus rünnakul tulemuslikum oleks. Võõrsil tehtud 0:0 viik ei ole midagi, mille üle hõisata, aga samas ei ole see ka otseselt pettumuseks.

Kuigi kahe tormaja näol oleks Eestil võinud olla selle võrra rohkem rünnakujõudu, osutus reaalsus teistsuguseks. Mänguliselt tekkis Eestil seda asetust kasutades üksainus šanss - seda 12. minutil, kui keskkaitsja Joonas Tamme ideaalne ülipikk sööt Siim Lutsu leidis, ent Luts ei suutnud keerukast olukorrast väravavahti üle mängida.

Ülejäänud võimalused tekkisid Eestil standardolukordadest ning on hea tõdeda, et Taijo Teniste pikad audisissevisked on jätkuvalt sinisärkide jaoks tõeliseks relvaks. Teniste tugevatest "heidetest" tekkis Eestil kaks väga korralikku momenti, paraku jäi väravaesisel puudu törtsust õnnest.

Pisut rohkem tekkis võimalusi aga kodumeeskonnal Armeenial. Väravavaht Mihkel Aksalu pidi Eesti tõeliselt päästma kahel korral - 34. minutil äärelt antud karistuslöögi järel tekkinud olukorras ning 73. minutil vastaste suurima staari Henrikh Mkhitarjani karistuslööki tõrjudes. Ülejäänud osas sai meie viiemeheline kaitseliin hakkama küllaltki korralikult, kui mõned rabedused välja arvata. Väga hästi võeti kinni seesama Mkhitarjan, kelle esitust vaadates ei oleks tingimata aru saanud, et tegu on Arsenali mängumehega.

Väravateta jäänud kohtumist "vürtsitas" Jerevanis soojal märtsipäeval tolmu- ja liivatorm, mis paiskas väljakule 90 minuti jooksul omajagu prügi ning rebis kohtadelt lahti ka platsiäärsed reklaamtahvlid.

Eesti koondise ridades oli täna väga eriline päev keskväljamaestro Konstantin Vassiljevi jaoks, kes sai kirja oma 100. mängu Eesti koondises ning liitus eksklusiivse klubiga, kus teda ootasid ees 12 koondislast.

Vigastuse tõttu ei kuulu sel turneel Eesti rivistusse Enar Jääger ja Nikita Baranov.

Mängu eel:

Eesti mängu puhul tasub huviga jälgida ka seda, millise uudse taktikaga siis lõppude lõpuks välja tullakse - Reimi sõnul on Eesti koondis otsimas alternatiivi senisele 4-5-1 asetusele, et olla pisut ohtlikum ka rünnakul. Samal ajal loodetakse säilitada ka hea tase kaitsemängus. Kuidas sellega hakkama saadakse, on näha juba tänases kohtumises.

Kohtumine Jerevanis endise Armeenia peaministri Vazgen Sargsjani nimelisel 14 000 inimest mahutaval staadionil algab Eesti aja järgi täna kell 16.00. Delfi Sport on Jerevanis kohapeal ning toob mängu huvilisteni otseblogis.