Kuulsa Klavanite spordisuguvõsa liige on ka ise mitmekülgselt sportlik, ent jalgpalli pole neiu sel tasemel varem mänginud.

Diana Klavan rääkis Tammeka kodulehele, kuidas ta väravavahtide konkurssile sattus: "Selline huvitav lugu. Sõber jagas Facebook’is postitust ja alguses mõtlesin, et eriti huvitav viis, kuidas otsida väravavahti, ja ei pööranud algul isegi väga tähelepanu. Kuid see jäi kripeldama ja siis arutlesin perega ja mõningate tuttavatega, mida nemad sellest arvavad. Jõudsime järeldusele, et läheks prooviks ära ja saaksin uue kogemuse võrra rikkamaks. Jalgpalli mängimine on olnud koguaeg minu salajane unistus. Ma olin väga õnnelik, kui Maria Sootak mulle kaks päeva hiljem kirjutas ja ütles, et olen üks valitutest."

Diana ise on hoopis saalihoki taustaga ning on mänginud veel jäähokit, võrkpalli ja tennist. "Hobikorras olen veel mänginud jäähokit ja nooremas eas võrkpalli. Muidu olen tegelenud 11 aastat tennisega, millest viimased 2 aastat mängisin Taanis klubitennist," ütles ta.

Jalgpalli juures paelub Dianat tiimitunne ning ühtse eesmärgi nimel võitlemine. "Esimesel mängul imestasin, kui suur on ikka see plats ja värav, sest tagahoovis väiksena vennaga jalkat mängides oli see palju väiksem. Turniiri üks esimestest tõrjetest oli kohe penalt ja sain aru, et tegu on pingelise ja raske rolliga. Iga minutiga õppisin juurde uusi asju ja iga mänguga muutusin järjest enesekindlamaks," rääkis ta.

"Väljakul oleme ühtne tiim, kes võitleb ühise eesmärgi eest ja igaühel on selles väga tähtis roll. Väravahtide puhul meeldib mulle, kuidas nad suudavad palli erakordselt kaugele lüüa. Lisaks meeldib tippklassi jalgpalliklubide melu staadionil, eriti võimas tunne on siis, kui vaadata mängu kohapeal."

Tammeka kohtub superkarikafinaalis Sportland Arenal mulluse meistri Pärnu JK naiskonnaga täna kell 18. Naiste Expert liiga uus hooaeg algab laupäeval.