Mitmed Inglimaa väljaanded ja portaalid kirjutavad, et 30-aastase Klavani siirdumine Augsburgist Liverpooli on sisuliselt kokku lepitud ja parasjagu on käsil ülemineku vormistamine.

Delfi andmetel olid osapooled juba paar päeva tagasi tehingu kõikides muudes detailides kokkuleppele jõudnud, kuid klubid olid Eesti parima jalgpalluri ostusummas kergetel erimeelsustel.

Nüüd kirjutavad nii The Times kui Liverpool Echo, et omanikku on vahetamas umbes 5 miljonit eurot pluss võimalik tulu Augsburgile erinevate lisaklauslite eest.

Inglismaa ühe kuulsusrikkama ajalooga klubi - rohkem on meistriks tulnud vaid Manchester United - peatreener on alates mullusest värvikas sakslane Jürgen Klopp. Dortmundi Borussia endise juhendajana on ta neli hooaega Augsburgis veetnud Klavani oskustega suurepäraselt tuttav. Lisaks kohtuti läinud hooajal Euroopa liigas, kus Klavan oli kohtumistes Liverpooliga üks Augsburgi paremaid mängijad.

Liverpooli keskkaitset räsib vigastuskriis

Liverpool täiendas suve hakul keskkaitset küll Schalkest vabaagendina lahkunud Joel Matipiga, kuid mitmete vigastuste tõttu otsib Klopp kolme nädala pärast algavaks hooajaks veel tugevdust. Nimelt on audis nii Mamadou Sakho kui Joe Gomez, samuti Tiago Ilori, keda ootab Portugaliga lisaks peagi ees ka olümpiaturniir. Seega on hetkel ainsad terved keskkaitsjad Matip ja horvaat Dejan Lovren.

"Klopp näeb kogenud Klavanis ideaalset asendajat Kolo Tourele. Kõik märgid viitavad sellele, et ta on liikumas Anfield Roadi poole," kirjutab Liverpool Echo. Teeneka Elevandiluuranniku koondislase Tourega ei pikendatud mulluse hooaja järel lepingut. Samuti lahkus äsja (Istanbuli Fenerbahcesse) slovakk Martin Škrtel.