Just viimane fakt ei mahtunud pähe ka uudisteportaalile Yle, kes vahetult pärast augustikuu edetabeli selgumist avalikustas uudise pealkirjaga "Soome tõusis FIFA-rankingus, Fääri saared ja Eesti ikka veel kõrgemal."

Nimelt tõusid meie põhjanaabrid ühe koha võrra, hoides nüüd 89. positsiooni. Eesti paikneb omakorda 78. tabelireal ning nii eestlastest kui soomlastest on kõrgemal 75. kohal asetsevad fäärid, kes käimasoleval valikturniiril kahel korral 2004. aasta Euroopa meistri Kreeka alistanud on.

Soomlastele ei ole sääraste võrdluste tegemine aga esmakordne - mäletatavasti alistas Eesti koondis juuni alguses Turus peetud kohtumises soomlased 2:0, pärast mida põhjanaabrite peatreeneri Mixu Paatelaineni lahkumist nõudma hakati.

Nüüd kui Paatelainen ametist taandunud ongi, ületasid soomlased uudisekünnise asjaoluga, et nad senise lootsi asendajat avaliku konkursi kaudu otsivad. Säärast konkurssi naeruvääristati nii põhjanaabrite endi kui rahvusvahelise meedia poolt ning teemaga seoses tõi soomlaste Urheilulehti eeskujuks Eesti, kes keskendus peatreenerit valides avaliku arvamuse asemel hoopis koondise eripäradele ning tõi seeläbi meeskonna etteotsa rootslase Magnus Pehrssoni.