Tammeka naiskonna abitreener Maria Sootaki sõnul jõuti väravavahipõuani, kui eelmiste aastate esikinnas Maria Gaiduk kindad varna riputas ja nooremad väravavahid järjepanu erinevatel põhjustel jalgpalliga lõpparve tegid.

Maria Sootak: "Kuigi terve talv on aktiivselt tegeletud uue väravavahi otsimisega, siis seni pole pingutused vilja kandnud. Seega pidime hakkama otsima uusi ja pisut out-of-box lahendusi"

Uuendusliku lähenemisena otsustas peatreener Aleksandra Ševoldajeva korraldada väravavahispetsiifilise proovitreeningu kõikidele soovijatele.

Aleksandra Ševoldajeva: "Oodatud on naisterahvad erinevatelt spordialadelt nagu võrkpall, korvpall, miks mitte rahvastepall ja ka niisama hoovijalgpalli mänginud neiud. Oluline on sealjuures julge pealehakkamine ja avatud meel väljakutsetele."

Naiskonna abitreeneri sõnul kujuneb proovitreening mänguliseks trenniks, kus mitmeid püüdmist ja viskamist nõudvaid mänge, samuti keskendutakse jalgpalli mängimisele ning erinevatele spetsiifilistele väravavahtide harjutustele.