49-aastane Prins oli aastatel 1999-2010 FC Levadia kapten, abitreener ja peatreener. Selle aja jooksul juhtis ta FC Leva6dia seitsme Eesti meistritiitlli ning kuue karikavõiduni, samuti esines meeskond edukalt UEFA karikasarjades.

Aastatel 2010-2014 oli Igor Prins Nõmme Kalju peatreener ning võitis 2012. aastal Eesti meistritiitli. Viimati töötas Prins Eesti Jalgpalli Liidus Läänemaa U-17 Eliitliiga treenerina.

Prinsi abiliseks meeskonna teise treenerina on alates tänasest klubi spordidirektor Sergei Pareiko. Väravavahtide treenerina jätkab Ain Tammus.

Levadia on 40 punktiga Premium liiga tabelis teisel kohal. Eile saadi šokk-kaotus Pärnu linnameeskonnalt. Juba neljapäeval on ees ootamas UEFA Euroopa liiga 2. eelringi kohtumine tugeva Praha Slaviaga.

"Nagu juuresolevalt pildilt näha, toimus kõik väga äkitselt. Üks põhjus treenerivahetuseks oli kindlasti eilne mäng, mille järel mulle seda võimalust pakuti ja ma selle vastu võtsin. Olukord nõudis kiiret lahendamist ja ega mul palju mõtlemisaega polnud. Euromäng on kohe neljapäeval ukse ees. Läheb kiireks," kommenteeris Prins Delfile.

Levadia juhatuse liikme Sergei Hohlov-Simsoni sõnul ei suutnud Ratnikov oma mõtteid piisavalt hästi meeskonnale edasi anda ning eilne häving Pärnule oli viimane piisk merre. "Viimase tõuke andis eilne mäng. Enne seda oli juba probleeme näha. Mängijad ei saanud treenerist aru, ta ei suutnud nendeni oma mõtteid viia. Puudus ühtne löögirusikas. Istusime eilse mängu järel maha ja jõudsime järeldusele, et tuleks laiali minna. Treeneri maha võtmise ja uue ametisse nimetamise otsus sündis kõik eilse päevaga," sõnas klubijuht.

"Igor Prins on õige inimene, kes tunneb Levadia süsteemi, seda klubi ja on kogenud treener, ise Levadias kõik astmed läbi käinud. Rääkisime tükk aega ja eks ta kaks minutit ikka mõtles," lisas ta.

"Komplekteeritusega on hetkel, nagu on. Natuke on vigastatuid, aga küll me hakkama saame," hindas Prins seisu enne kohtumist Prahaga. "Meeskonda meil ju tegelikult on. Esimesest ringist saadi edasi läbi raskuste. Nüüd on vastas märksa tugevam sats. Ega kolme päevaga midagi palju muuta ei saa. Üritame end parimasse võimaliku mänguvormi ajada."

Prins kohtus täna ka juba Levadia mängijatega meeskonna taastuvas trennis.

Sergei Ratnikovi tuules lahkus Levadiast ka tema poolkaitsjast poeg Daniil Ratnikov.