Teenekas paremkaitsja esindas mullu Sillamäe Kalevit, kuid tema edasise tuleviku osas valitses talvel täielik vaikus. Sillamäe Šišovi jätkamisest ega mittejätkamisest ei teatanud, hooaja alguseks mängumeest aga klubi nimekirja ei kantud - seega tunduski, et 42 korda Sinisärki kandnud palluri karjäär on vaikselt oma kuulsusetut lõppu leidmas.

Tegelikult aga asjad päris nii must-valged ei ole. Nimelt rääkis Šišov Delfile ja Eesti Päevalehele, et tema arvates pidanuks mehe leping Sillamäega pikenema ka algavaks aastaks ja nüüd on ta oma õiguste kaitseks jalgpalliliitu pöördunud.

"Tegelikult peaks hetkel Sillamäega kehtiv leping olema jah," alustab Šišov iroonilise muigega. "Aga nad ei tahtnud, et ma tuleks tagasi. Juba enne hooajaeelseid treeninguid öeldi, et minuga enam ei arvestata."

"Minu leping pidi aga eelmise hooaja lõpus automaatselt 2016. aasta novembrini pikenema. Nemad nii ei arvanud ja nüüd pöördusin jalgpalliliidu poole. Vaatab, mis nemad sellest bisnisest arvavad," jätkab Šišov, lisades, et sadamalinna klubil olid tema ees ka võlgnevused.

Sillamäe võlgnevused teiste mängijate ees on ära tasutud

Šišov 2009. aastal Levadia särgis

Eesti Jalgpalli Liidu (EJL) avalike suhete juht Mihkel Uiboleht tunnistas, et Šišovi ja Sillamäe vaidlus EJL-i laual hetkel tõesti on. "Selliseid juhtumeid igal hooajal ikka mõni tekib. Kõiki detaile me avaldada ei saa, aga siin on tegu nii-öelda klassikalise juhtumiga, kus kaks osapoolt on lepingu detailidest erinevalt aru saanud. Erinev arusaam võib tekkida nii sõnastusest kui sellest, kas üks osapool on oma kohustused täitnud või ei. Nüüd ongi jalgpalliliidu roll mõlema poole argumendid ära kuulata, paberitesse süveneda ja siis lahendus leida. Esialgse lahenduse loodame saada juba nädalapäevade jooksul, aga kogu protsess koos võimalike edasivaietega võib juba kauem aega võtta."

Eesti Päevalehe ja Delfi andmetel olid Sillamäel mulluse hooaja järel võlgnevused ka mitme välismängija ees. Need on nüüd aga suuremas osas lahendatud. "Et klubi saaks hooajaks litsentsi, on vaja muuhulgas ära katta ka ülalolevad võlad ja seda Sillamäe ka tegi. Praegune Šišovi olukord peaks olema ainus säärane juhtum, mis nende klubil veel üleval on. Aga kuna tegu on käimasoleva vaidlusega ja ühest lahendust siin veel leitud pole, siis litsentsi saamist see ei mõjutanud."

Lepinguga segadused ka Ungaris ja Aserbaidžaanis

Ligi kuu aega tagasi 33. sünnipäeva tähistanud Šišovile ei ole säärasesse olukorda sattumine esmakordne. Esimest korda puutus kaitsja lepingusegadustega kokku 2009. aasta algul, kui ta Ungari kõrgliigaklubi Györi ETO-ga 3,5-aastase lepingu sõlmis. Vaid kümme päeva hiljem teatasid aga ungarlased, et eestlase teeneid ikkagi ei vajata.

Toona leidis asi lahendus paari kuu jooksul, kui Šišov Levadiasse naasis ning kaks klubi ja mängija kolme osapoolt rahuldava kokkuleppeni jõudsid. Järgmine juhtum ei lasknud end aga kaua oodata.

Nimelt sõlmis Šišov 2010. aasta jaanuaris 2-aastase lepingu Aserbaidžaani klubi Lankaran Khazariga, kuid juba suvel öeldi mängijale, et samas klubis temal enam kohta ei nähta. Talle ei makstud palka, ega antud ka vabaks, et ta saaks sõlmida lepingu mõne teise klubiga. Äärekaitsja pöördus abi saamiseks FIFA poole, kuid soovitud lahendust see ei toonud. Nii saigi Šišov pooleteise aasta jooksul mängupraktikat vaid koondisesärgis.