"Kvalifikatsiooni play-off'is Prantsusmaa alistamine andis meile kindluse, et meil on tugev tiim. Läksime turniirile vastu teatud ootustega, kuid ei pidanud kullavõitu küll realistlikuks," sõnastas Pehrsson, kui ootamatu Rootsi noortekoondise edu tema kodumaal oli.

Finaalis sai Rootsi penaltitega 4:3 võidu Portugali üle. Alagrupis saadi Portugali järel teie koht, kuid selja taha jäid sellised võimsad jalgpallimaad nagu Inglismaa ja Itaalia. Niisugune edu ei saa olla kindlasti juhuslik. Mis selle kõigeni viis?

"Meeskond oli väga hästi ette valmistatud. Nii taktikaliselt kui ka vaimselt. Tean, et nende peatreener tegi Rootsi juhtivate ekspertidega tihedat koostööd ja uuris ka ise palju, kuidas meeskonda mentaalselt valmis seada ja mängijatele kommunikeerida, et nad ei tunneks piire ja et kõik on võimalik. Enamus mängijatega tehti läbi ka individuaalne programm, mis pidi aitama neil pingeliste olukordadega paremini toime tulla," rääkis Pehrsson.

Lisaks on vilja kandnud aastatepikkune töö Rootsi noorteakadeemiatega, mis tänu täiendatavatele rahasüstidele on hakanud lõpuks Euroopa juhtivatele jalgpallimaadele järgi jõudma. "Akadeemiatesse on palgatud rohkem täistööajaga treenereid. Meil ei ole veel nii palju raha, et kõikides vanusegruppides selline tase saavutada, aga seis on viimase paari aastaga väga palju paremaks läinud. Ühtlasi on mitmed mängijad saanud karastuse Euroopa kõrgliigades ja esiliigades. Osad pallurid mängivad veel kodumaal, aga väga paljud on juba tugevamasse liigasse edasi liikunud," märkis Pehrsson.

Eesti koondise lootsi sõnul tasub jalgpallisõpradel tulevikus meeles pidada kindlasti kolm nime, kellest võivad saada Zlatan Ibrahimovici kaliibriga mängijad. Nendeks on poolkaitsja Oscar Lewicki (Müncheni Bayerni akadeemia kasvandik, praegu Malmö FF-is), ründaja Isaac Kiese Thelin (Bordeaux), kes on juba Zlatani kõrval ka täiskasvanute koondises mõned mängud kirja saanud ning vasakkaitsja Ludwig Augustinsson (FC Kopenhaagen).

Pehrssonil on eile meistriks tulnud meeskonnaga ka väike isiklik side. Nimelt sirgus poolkaitsja Simon Tibbling, kes alagrupiturniiril Portugalile värava kõmmutas, tasemel mängijaks just tema käe all Djurgardeni klubis. "Andsin talle esimesed mängud, kui ta oli 17-aastane. Olen väga uhke selle üle, kuhu ta tänaseks on jõudnud. Peame veel aeg-ajalt sidet," sõnas Pehrsson.