Mullu märtsis karjäärile ametliku joone alla tõmmanud endine jalgpallur ei salanud, et säärase tunnustuse saamine tuli talle suure üllatusena.

"Muidugi on suur üllatus. Enne tänast hommikut polnud asjast aimugi - askeldasin siin kalavetel vaikselt tööd ja muidugi oli hea meel säärasest uudisest kuulda. Kui vanemaks saad, siis on ikka tore tagasi vaadata, kui midagi ka auhinnakapis leidub," rääkis Piiroja Delfile ja Eesti Päevalehele.

Mis on Piiroja karjääri eredaim hetk?

Mis aga keskkaitsjale endale värvikast karjäärist esimesena silme ette lööb? "Eks see koondisega Euroopa meistrivõistluste play-offi jõudmine oli suur asi, mis ka riiklikult mingit tähtsust omas. Enda rolli ma aga väga tähtsustada selles ei tahaks. Pigem tänaks meeskonnakaaslasi ja treenereid, kes meid sellel teel aitasid," jäi 114-kordne internatsionaal endale iseloomulikult tagasihoidlikuks.

Spordiringkondades on juba mõnda aega teada, et Piiroja karjäärist ja elust erinevates välisklubides on valmimas ka elulooraamat. Kas tänane uudis ka seal eraldi peatükki väärib? "Ikka väärib ja küll jõuame selle sisse panna", lausus viiel korral Eesti aasta jalgpalluriks valitud Piiroja lõbusalt.

Raamatu ilmumise tähtaega ta aga veel lubada ei soovinud. "Seda peab [raamatu autorilt] Gunnar Pressilt uurima, tema teab neid asju täpsemalt. Nii palju tean, et ega ta päris valmis veel ei ole ja läheb pisut aega."