Karu esitas Eesti Jalgpalliliidu vastu hagi, milles palus tuvastada EJL distsiplinaarkomisjoni 8. augusti 2013 otsuse nr 19.2 ja apellatsioonikomisjoni 29. augusti 2013 otsuse tühisus või tunnistada need kehtetuks. Nimetatud distsiplinaarkomisjoni otsusega määrati Karule määramata perioodiks mängukeeld, mängu juhendamise ja tehnilises alas viibimise keeld EJL-i egiidi all peetavatel võistlustel ning keeld tegutseda ametiisikuna jalgpallialal.

Maa- ja ringkonnakohus leidsid, et pooled on sõlminud kokkuleppe vaidluse lahendamiseks vahekohtus ning seetõttu tuleb hagi jätta läbi vaatamata.

Riigikohus märkis aga, et kohtud on jätnud lahendamata küsimuse, kas Eesti Jalgpalliliidu apellatsioonikomisjon on vahekohus ja kas vahekohtumenetlus on toimunud või mitte. Sellest sõltub, milliseid õiguskaitsevahendeid saab hageja oma väidetud õiguste rikkumisel kasutada. Kui apellatsioonikomisjon on vahekohus, saab ringkonnakohtus taotleda selle otsuse tühistamist.

Riigikohus tühistas Tallinna Ringkonnakohtu 26. juuni 2014 määruse osas, milles jäeti rahuldamata Sander Karu nõue tuvastada Eesti Jalgpalliliidu apellatsioonikomisjoni 29. augusti 2013 otsuse tühisus või tunnistada see otsus kehtetuks. Asi saadeti tühistatud osas ringkonnakohtule uueks läbivaatamiseks.

"Kui ringkonnakohtu otsusest peaks nüüd selguma, et juriidikas esineb apellatsioonikomisjonil mingi vastuolu, siis meie, jalgpalliliidu, ülesanne on see likvideerida. Täna sellist otsust pole. Sisuliselt on kogu küsimus hetkel selles, kas kohtul on võimalik anda hinnang apellatsioonikomisjoni otsustele või mitte," võttis tänase uudise tuuma kokku jalgpalliliidu avalike suhete juht Mihkel Uiboleht.