Karmide ähvarduste põhjuseks on möödunud nädalavahetusel Kreeka kõrgliiga tippude vahel peetud kohtumises toimunu, kus Saloniki PAOK-i president Ivan Stavvos suluseisu tõttu tühistatud värava järel revolvriga platsile kohtunikku ähvardama tormas. Kohtumine katkestati ning koleda intsidendi tõttu pandi ajutiselt seisma ka kogu Kreeka kõrgliiga.

FIFA ongi nüüd Kreekat hoiatanud: kui te tahate meie peresse jääda, peate oma korralageduse kiiremas korras ära klaarima.

"Kreeka liikmelisus FIFA-s peatatakse, kui vastavad organid ei võta antud intsidendi valguses vastu piisavaid meetmeid, et tulevikus sääraste vägivallajuhtumite toimumist ennetada ning kõrgliiga sujuvat toimumist tagada," seisis avalduses, kus lisati, et FIFA jälgib olukorda väga terase pilguga.

Kreeka jalgpallikoondis kuulub sealjuures koos Eesti vutimeeskonnaga ühte Rahvuste liiga alagruppi, mille alagrupikohtumised toimuvad sel sügisel. Kui FIFA peakski Kreeka liikmelisuse peatama ning olukord peaks sügiseni venima, võib Eesti sel juhul ilma mänguta võidu kirja saada.