Matši selgelt kõige silmapaistvamaks mängijaks oli Flora ääreründaja Maksim Gussev, kes asendas algkoosseisus kolmapäeval Levadia vastu oma hooaja neljanda kollase kaardi teeninud ja seetõttu täna eemale jäänud Rauno Allikut. Gussev lõi kiirrünnaku lõpetuseks peaga Flora ainsa värava ning tekitas ka ülejäänud kohtumise jooksul teravust ning mõned head võimalusedki.

Henn naljatles kolmapäeval, et kui Gussev Hiiu staadionil värava lööb, pääseb Alliku karistusest ehk meeskonnale tordi toomisest. "Rääkisin küll Alliku tordist, aga nüüd ei teagi. Võib-olla peab Gussev hoopis tooma!" pakkus Henn. "Ta oli väga terav. Tundis end väljakul väga hästi ja enesekindlalt. Läbi tema kogu aeg midagi juhtus."

Kas kuus varasemat kohtumist vahetusest sekkunud Gussev murdis end tänase esitusega põhikoosseisu tagasi? "Kaks nädalat on aega otsustada," ei tahtnud Henn veel vastust anda.

Kohtumisest rääkides ütles Henn, et punkt peaks mängu kulgu arvestades rahuldama mõlemat meeskonda: "Teadsime, et Kalju alustab tuliselt ning kui me esimese surve üle elame, hakkavad ka meil võimalused tekkima. Paraku lõid nad meile sellest survest värava, aga õnneks suutsime ka meie ennast koguda ja viigistada. Arvestasime, et kui Kalju jätkab ka teisel poolajal pressimist, kulutavad nad energiat ja kingivad varem või hiljem ka meile ruume. Meil tekkiski häid poolikuid momente. Neil pingilt midagi juurde panna ei olnud. Kokkuvõttes aus tulemus."

Kalju abitreener Terehhov nõustus Henniga: "Tulemus on õiglane. Alustasime paremini ja läksime seepärast ka juhtima. Ainuke kontra, mis me neile lubasime, lõppes väravaga. Teine poolaeg oli võrdne mäng. Läksime võidu peale mängima, aga liigset riski ei tahtnud kumbki võtta. Kui võimalik oli, siis rünnati, kui ei, üritati kinni hoida punktist. Üks omavaheline mäng on meil veel jäänud - see ilmselt otsustab! Kaks punkti on vahet. Mõlemal meeskonnal on kõik veel enda kätes."

Ainsana tunnistas ajakirjanike ees pettumust Kalju juhtvärava autor Robert Kirss: "Riietusruumis oli meeste nägudelt näha, et kõik tahtsid võita. Olime domineerivam meeskond ja tekitasime paremaid võimalusi. Oli teada, et Flora on üleminekutel ohtlik ning ühe sellise võimaluse kasutasidki nad ära. Aga ka meie tegime väga hea mängu. Oleks kolm punkti ära võtnud, oleks väike puhver viimasteks mängudeks sees, aga pole hullu. Lähme ise võiduka lõpuni!

Kalju säilitas tabelis viiepunktise edu, kuid Floral on veel üks edasi lükatud kohtumine Pärnu Vaprusega varuks. Mõlemad meeskonnad peavad veel kõikide rivaalidega läbi mängima, sealhulgas Levadiaga. Omavahel kohtutakse veel 7. oktoobril Lillekülas.

Tabel: 1. Kalju 64 punkti, 2. Flora 59, 3. Levadia 56, 4. Trans 45, 5. Tammeka 38, 6. Paide 36, 7. Kalev 22, 8. Tulevik 17, 9. Kuressaare 14, 10. Vaprus 10.