Teisipäeval Norra 2:0 alustanud Eesti jäi tänases mängus kaks päeva tagasi Liechtensteini 7:0 nuhelnud šotlaste surve alla, mis viimaste jaoks kandis esmakordselt vilja 37. minutil, kui täpne oli Dale Hilson.

Teist poolaega viigimõtetega alustanud Eesti pidi 47. minutil väravast välja võtma teisegi palli, sest meie nurgalöögi järel palli kiiresti üle viinud Šoti rünnaku lõpetas tulemuslikult Callum McGregor.

Turniiri võõrustajad ei jätnud jonni, asudes isukalt vastuväravat jahtima ning üritused kandsid vilja 79. minutil tänu Artur Rättelile, kes lõi Eesti jaoks üliolulise vastuvärava. Kaugel polnud ka viigitabamus, ent ärevaid hetki oli ka Eesti värava all, kuid õnneks jäi külalistel kolmas värav löömata.

Tänane värav Šotimaale oli ülioluline, sest kui Eesti alistab pühapäeval Kadriorus 16.30 algavas mängus Liechtensteini ei sõltu samal ajal Rakveres toimuvast matšist Norra – Šotimaa enam midagi.

Peatreener Frank Bernhardt avaldas heameelt löödud värava üle, kuid kripeldama jäid kaks lihtsalt löödud väravat.

“Meeskond jõudis väravani ja see on hea, kuid rahule ei saa jääda, sest meile löödi lihtsad väravad,” sõnas Bernhardt. “Vastupidiselt plaanidele pidime mängima pikki palle omaks võtmisega oli probleeme.”

Päeva esimeses kohtumises pidi Liechtenstein vastu võtma teise suure kaotuse, alistudes Norrale 0:5. 2. alagrupi liidriks kerkis nüüd kuus punkti kogunud Šotimaa, Eesti on 3 silmaga teine ning Norra samuti 3 punktiga kolmas. Punktita jätkav Liechtenstein on neljas.