19-aastane Sterling sekkus mängu vahetusest 64. minutil ning teenis inglastele 74. minutil kasti ääres karistuslöögi.

Inglismaa peatreener Roy Hodgson avaldas ITV-le antud mängueelses usutluses, et Sterling kurtis väsimuse üle ning palus end alustuseks pingile jätta. See vallandas aga sotsiaalmeedias inglaste seas pahameeletormi. Üks Twitteri kasutaja postitas näiteks kommentaari "Proovi kuus päeva nädalas üles ärgata kell 5, et oma vahetuseks tööle jõuda".

Südaöö paiku ilmus Twitterisse Sterlingu vastus: "Kuulake nüüd... Vabandage, et olen inimene."


Pärast mängu rääkis Hogdson Sterlingu pingile jätmisest pikemalt: "Vahetult enne treeningut tuli Raheem minu juurde ja ütles: "Vaata, ma tunnen end pisut väsinuna, ma pole seetõttu hetkel parimas vormis." Ütlesin siis, et sel juhul oleks parem, kui Adam Lallana alustaks mängu ja me vahetaks su pingilt sisse, nii lihtne see ongi."

Hogdson astus noore mehe kaitseks välja ning palus inimestelt mõistmist: "Ta peas on kohutavalt palju toimumas. See on mõistetav, kuna Liverpooli jaoks pole hooaeg alanud nii, nagu nad oleksid tahtnud. Ta on mängija, kes on alati Inglismaal ja Liverpoolis tähelepanu keskpunktis, võib-olla avaldab see kuidagi mõju. Ma ei tea, see on vaid teooria. Me peame mängijate heaoluga arvestama ning vahel tuleb ette, et Meistrite liiga tasemel mängijad tunnevad füüsilist ja vaimset väsimust."