"Laupäeval, 10. märtsil kontrollisid Põhja prefektuuri politseinikud Tallinnas Lilleküla staadionil toimunud jalgpallimatši ajal kahe isiku andmeid, kes olid varem põletanud mängu ajal tõrvikuid. Politsei koha pealt kedagi ära ei viinud ning menetlust selle juhtumi osas ei ole hetkel alustatud," öeldi Delfile Põhja prefektuurist.

Jalgpalliliidu distsiplinaarkomisjon koguneb juhtumi arutamiseks neljapäeval. EJL-i infojuht Mihkel Uiboleht ütles eile Vikerraadiole, et kahte Levadia poolehoidjat, kellena EJL on oma kodulehel ära nimetanud 20-aastase Dmitri ja 23-aastase Vladislavi, ootab tõenäoliselt staadionikeeld ning Levadia klubi rahatrahv.

"Ühele poolehoidjale on karm karistus juba see, kui ta ei pääse oma lemmikala, jalgpalli vaatama. Ehk siis staadionikeeld. Pürotehnikat kasutanud kahe isiku nimed ja sünniajad on meil teada, sellepärast et need kaks isikut peeti ka politsei poolt kinni. Midagi ei ole teha, nad olid Levadiaga seotud ja sellepärast karistatakse ka klubi," lausus Uiboleht.

Kuidas käsitleb jalgpalliliit rassismijuhtumit, kus Levadia fännid tegid diskrimineerivaid häälitsusi Kalju mustanahalise mängija Yankuba Ceesay suunas, ei osanud Uiboleht eile öelda.

"Mis puudutab diskrimineerivat käitumist, siis selles osas ei ole meil konkreetseid nimesid ning seda ei ole võimalik nii täpselt identifitseerida, kellelt see (ahvihäälitsused) tuli," lisas ta.