Premium liiga esimese viie mänguga löödi 17 väravat, määrati 3 penaltit, millest realiseeriti 2, teeniti 2 punast ja 19 kollast kaarti, kohtumisi külastas 915 pealtvaatajat.

Valitsev meister Nõmme JK Kalju jäi Paides sealse linnameeskonna vastu kahel korral kaotusseisu, ent teenis tänu 88. minuti tabamusele raske 3:2 võidu. Ida-Virumaa siseasjas sai Sillamäe Kalev 2:1 võidu Narva Transi üle, liiga debütant Tallinna FC Infonet tegi 0:0 viigi FC Kuressaarega. Kell 17 Sportland Arenal alanud mängus alistas FC Flora tulemusega 4:1 JK Tallinna Kalevi. Kell 19:30 avavile saanud matšis käis FC Levadia jõud üle Tartu Tammekast 3:1.

"Hooaeg algas põnevalt, aga kui rääkida korralduslikust poolest, siis meil oli mitu väljakutset. Olime valmis ka üht mängu ära jätma," selgitas Premium liiga ja Esiliiga tegevjuht Dmitri Skiperski.

Premium liiga esimesele voorule eelnes põhjalik töö: kõik mänguväljakud läbisid ülevaatuse, mille tulemusel otsustas alaliit, et Maarjamäe staadion ei ole veel mängukõlbulik. Samuti tehti Paides linna eestvedamisel mitmeid vajalikke hooldustöid, et väljak korda saada ja see õnnestus. Lisaks inspekteerimisele suhtles jalgpalliliit korduvalt Eesti Meteoroloogia ja Hüdroloogia Instituudiga, et teada, milliste ilmaoludega peavad võistkonnad arvestama.

Skiperski rõhutas, et mängu toimumise võimalikkust peab hindama kohtunik koostöös inspektoriga. "Kui meenutame oktoobri lõpus Tallinnas Sportland Arenal toimunud Eesti - Wales U-17 EM-valikmängu, siis seal juhtis tegevust UEFA ja see algas tingimustes, kus väljak oli arvestatava lumekihi all - mäletatavasti poole tunni järel mäng katkestati."

Kuigi lumised tingimused ja miinuskraadid on reaalsus paljudes riikides, kinnitas Skiperski, et Flora - Tallinna Kalev mängu teine poolaeg toimus rasketes tingimustes ja oldi valmis tegema otsust jätta Levadia - Tammeka kohtumine ära. "Võistkonnad soovisid mängida, Tammeka ja nende poolehoidjad olid juba Tallinnasse jõudnud ning seetõttu kohtumine toimus. Olukord ei olnud lihtne, sest on tähtis, et mäng toimuks parimates tingimustes nii mängijate kui ka pealtvaatajate jaoks, kuid taolises eriolukorras mõtlevad kohtunik ja võistkonnad, kas väljak on mängukõlbulik ja püstitavad küsimuse "kas on võimalik mängu läbi viia?", mitte "kas on võimalik mäng ära jätta?". Seda nägime ka UEFA U-17 EM-valikmängu puhul," sõnas Skiperski.

"Levadia meeskonnal ei tekkinud kordagi küsimust, kas peaksime mängima või mitte - oli selge, et mängu saab läbi viia. Kõik väravad löödi normaalsetes tingimustes," hindas FC Levadia tegevjuht, 58 korda Eesti koondist esindanud Sergei Hohlov-Simson. Ka Tartu Tammeka poolel ei tekkinud kõhklust mängu toimumise suhtes.

"Tagantjärele tarkusena võib öelda, et oleks pidanud Levadia - Tammeka mänguga alustama kell 11, mitte kell 19:30. Need mängud, mis algasid kell 14, peeti korralikes tingimustes. Narva uue kunstmuru kvaliteeti kiitsd nii Sillamäe kui ka Narva enda mängijad," lausus Dmitri Skiperski.

Pühapäevaste Esiliiga mängude eel veetsid nii Skiperski kui ka staadioni tehniline personal öö A. Le Coq Arenal, et jälgida olukorda ja vajadusel asuda väljaku puhastamist korraldama. Kuna varahommikul oli ilmaprognoos endiselt halb, siis otsustati pühapäevased kohtumised ära jätta.

"Aastatel 2003 - 2012 toimus jalgpallihooaja avamäng vahemikus 1.-9. märts. Selle ajaga on väljakute kvaliteet astunud suure sammu edasi. Soovime, et järgmise 3-4 aasta jooksul areneks lisaks kevadiste väljakute kvaliteedile ka nende ümber asuv infrastruktuur, mis tähendab tribüüni- ja staadihoone ehitamist, millega saaks senisest enam väljakut ja publikut tuule eest kaitsta ning luua igas mõttes parem atmosfäär," ütles Skiperski.