Veebruari viimasel nädalavahetusel leiab aset iga-aastane TOP-kohtunike seminar, millest võtab koos kohtunike vaatlejatega osa ligi 90 inimest. „Eelmisel aastal kasutasime esmakordselt võimalust tuua ühte ruumi nii kohtunikud kui ka nende vaatlejad, et mõista olukordi sarnaselt. Pärast positiivset tagasisidet otsustasime ka tänavu sarnaselt talitada ja isegi pikendada koosveedetavat aega,“ sõnas Eesti Jalgpalli Liidu kohtunike koolitusjuht Hannes Kaasik.

„Koolitus baseerub eelmisel aastal tehtud otsustele, lisaks muidugi ka reeglitemuudatustele. Kindlasti aitab olukordade tõlgendamisel suunda näidata ka UEFA, kes iga-aastaselt oma koolitusmaterjali välja annab,“ lausus Kaasik.

Tippkohtunikud on uueks hooajaks valmistudes seni keskendunud füüsilisele vormile. „Kehalise ettevalmistusega alustati jaanuari alguses ning iganädalaselt toimuvad kohtunike ühistreeningud Tartus ja Tallinnas,“ selgitas Kaasik.

Kohtuniketöö arendamisel on väga olulisele kohale tõusnud videoanalüüs, mille käigus võeti 2017. aastal ette 1770 olukorda, hinnati neid tagantjärgi ja kasutatakse nüüd õppematerjalina.

„Eelmisel aastal näidati Premium liigas üle saja kollase kaardi vähem kui 2016. aastal, kuigi mängukeelde puudutav muudatus 2017. aasta juhendis andis alust prognoosida vastupidist trendi. Headmeelt teeb, et oleme liikumas puhtama jalgpalli suunas kaotamata sealjuures reeglitepärast jõulisust,“ lisas Kaasik eelmise aasta Premium liiga statistika kohta.