Aivar Pohlaku sõnul on Eesti rahvuskoondise suurtoetaja Tele2 nime kandvad ekraanid vajalikud nii tänavu suvel Lillekülas toimuva UEFA Superkarika finaalmängu korraldamiseks kui ka kõigi teiste vutimatšide jaoks.

“Ükski kaasaegne rahvusvahelise tasemega jalgpallistaadion ei saa ilma ekraanideta. Juba 9. juunil saame ekraane esmakordselt kasutada Eesti meeste koondise kodumängul, augustis toimub meie senise jalgpalliajaloo suurima vaadatavuse ja mõjuga sündmus, UEFA Superkarikas,” rääkis Pohlak.

“Uued ekraanid peavad pidama vastu maailma kõvema jalaga mängijate pommidele ja seepärast tuli nende vastupidavus algatuseks ise ära proovida,” ütles Pohlak ja nentis et klaasi purustada tal ei õnnestunud.

“Ekraanidelt saavad pealtvaatajad näha nii Eesti kui ka rahvusvaheliste mängude otseülekannet ning ka kohapealset melu. Staadioniülekandel on telepildiga üks suur erinevus. Nimelt ei näidata rahvusvaheliste mängude puhul kahtlusi tekitavaid olukordi kohapeal kordusena, et vältida liigsete pingete kogunemist staadionil,” ütles Pohlak.

Ekraanid avati täna Eesti klubijalgpalli aasta kõige olulisemate mängude ehk meeste ja naiste karikafinaalide vaheajal. Peale ekraanide avamise ja karikafinaalide oli terve päeva staadionil üleval tõeline festivalihõng – toimus jalgpalliturg, penaltilöömise meistrivõistlused ja auhinnatseremoonia.

Ligi 100 000 eurot maksev Tele2 ekraan on 7x4 meetrit mõõtudega ning peaks staadioni teenima kuni 15 aastat. Ekraan peab vastu pidama nii pommlöökidele kui karmile kliimale 15 miinusest 40 plusskraadini. Kokku saab Lilleküla staadion ainsana Eestis korraga kaks suurt ekraani.