„Pärast 2002. aasta tappasaamist siin soovis toonane Venemaa jalgpalliliidu president kohe revanši. Vahepeal on nende alaliidu juhtkond kolm korda vahetunud, aga eelmisel talvel tekkis meil soodne hetk seda meenutada. Algselt rääkisime septembri algusest, aga kuni Fabio Capello (Venemaa peatreener - A.V.) mõtles, kinnitasime juba ära mängu Rootsiga," kirjeldab EJLi president Aivar Pohlak sündmuste kulgu.

Nüüd on kõne all järgmine vaba mängupäev ehk 18. november. „Ideaalis sooviksime selle mängu pidada kodus. Aga samuti arutlusel olnud Peterburi oleks oma läheduse tõttu ka hea variant. Oleme rääkinud mõlemast linnast kui võimalusest, aga enamat praegu öelda ei ole. Kõik sõltub Capello otsusest ja sellest, kui kiiresti ta selle langetab," sõnas Pohlak ja lisas, et põhimõtteliselt on võimalik ka 31. märtsi maavõistlus Islandiga edasi lükata, aga meeleldi seda pigem siiski ei tehtaks.

Ärev poliitiline olukord Venemaa ümber Pohlakut idanaabriga suhtlemisel ei heiduta: „Peame õigeks hoida spordi poliitikast võimalikult lahus."