Viking Stavanger on 8-kordne Norra meister ning 5-kordne Norra karikavõitja, kuid klubi tippajad jäävad 70ndatesse, kui ajavahemikul 72-75 võideti meistritiitel lausa 4-korral järjest. Täna on Stavanger liiga kindel keskmik - lõppenud hooajal platseeruti 10. kohale.

Mets ei ole sugugi esimene eestlane, kes Vikinguga lepinguni jõudnud. Aastatel 2009-2010 seisis klubi väravasuul Artur Kotenko. Huvi tunti ka teise eestlase, Enar Jäägeri vastu, kuid teise eestlasena jõudis Stavangeriga lepinguni hoopis Henri Anier, kes pallis Vikingus 2011-2014 ja lõi ühe värava. Norrast sai Anieri jaoks mäletatavasti hüppelaud Motherwelli.

Vikingi treeneritoolil on istunud mitmed nimekad juhendajad. Ehk nimekaim neist Inglise koondise peatreener Roy Hodgson, kelle juhendamisel jõuti UEFA karikasarjas alagrupiturniirile, kus esimesed mängus alistati ka Prantsuse tippklubi AS Monaco 1-0. Anieri ajal istus peatreeneritoolil Uwe Rössler, kes ise pallinud nii Bundesligas kui Manchester Citys ning täna juhendab Inglise esiliigas pallivat Wigan Athleticut. Premier leagues on tippmänge kaase teinud ka ka Åge Hareide, kes oli klubi eesotsas 2009-2012.

Peale AS Monaco alistamise 2005. aastal, väärivad märkimist Vikingu mängud UEFA 1999-2000. aasta karikasarjas. Kvalifikatsiooniringis loputati Rumeenia klubi Principat kahe mängu kokkuvõttes lausa 18-0. Esimeses ringis lülitati kodustaadionil saadud 3-0 võidu toel konkurentsist Lissaboni Sporting. Vikingu suutis lõpuks, tänu võõrsil löödud väravale, peatada alles Bremeni Werder.

2002-03 aastal tüüris Jose Mourinho UEFA karikasarja võitjaks FC Porto. Tema tänase tööanda Chelsea lülitas välja aga ei keegi muu, kui Viking Stavanger, kes otsustavas mängus alistas Chelsea koguni 4-2.

UEFA koenfitsendi järgi on Norra Meistriliiga Euroopa tugevuselt 26. Võrdluseks - Eesti Meistriliiga on Euroopa 48. liiga.