Kahtluse all on mängu kohtunikud, kelle kaudu kihlveo vahendajad võimaliku pettuse korda saatsid.

"Sõprusmäng oli kokku lepitud ühe agentuuri kaudu, kellega me enam mingit pistmist ei tee. Esimesed signaalid võimalikust manipuleerimisest tulid juba enne kohtumist ja mängu käik vaid kinnitas seda. Sama agentuur korraldas ka Läti - Boliivia kohtumise ning stsenaarium oli sama. Kõik väravad löödi penaltist (Läti võitis 2:1)," märkis Uiboleht.

"FIFA poolt litsenseeritud agentuuride kasutamine sõprusmängude kokkuleppimiseks on tavaline nähtus. Ka Aasia turnee, kus Eesti koondis mängis Katari ja Hiinaga oli ühe teise agentuuri vahendatud, samamoodi ka ajalooline kohtumine Brasiiliaga ning õige pea ees ootav mäng Uruguay´ga. Teine variant mänge kokku leppida on otse alaliitude kaudu," lisas Uiboleht.

"Eks sellised kogemused teevad väga ettevaatlikuks. Mängude manipuleerimine on jalgpallis ja spordis laiemalt ülitõsine probleem, millega seistakse silmitsi igal tasandil. Agentuuride pakutud mängudel ei ole näiteks kohustuslik ka FIFA kohtunike olemasolu ja kes see vilemees lõpuks on, võta sa kinni. Protokolli võib ju märkida konkreetse nime, aga kas sama mees ka vilistas," jättis Uiboleht õhku küsimuse.

See oli teadaolevalt esimene Eesti jalgpallikoondise mäng, mis sattus kihlveopettuse ohvriks.