"Muidugi on see väga hea, et me täna nii palju väravaid lõime. Pärast seda, kui me eelmisel kuul kuivale jäime, annab see kindlasti enesekindlusele palju juurde. Jah, oktoobris olid ka vastased (Inglismaa ja Šveits - toim.) tugevad, aga täna oli hea näha, et suudame lisaks võimaluste tekitamisele ka reaalselt palli võrku panna," võttis Pehrsson kokku mängu, kus koondis tema käe all esimest korda 3 väravat lõi.

Ka nõustus Pehrsson väitega, et teisele kolmveerandtunnile tulid tema juhendatavad vastu oluliselt enesekindlamalt. "Olime teisel poolajal paremad. Esimesel poolajal oli palju väikseid detaile, mis ei töötanud. Samuti kaotasime me liialt kahevõitlusi."

Mängule tervikuna tagasi vaadates pidas rootslasest peatreener võtmehetkeks Ats Purje avaväravat. "Mul on Atsi üle väga hea meel, ta sai seeläbi enesekindlust juurde ja nägi, et ta võib ka rahvusvahelisel tasemel väravaid lüüa. Ka meeskondlikult oli see väga oluline tabamus - meile andis see enesekindlust juurde, vastastel lõi see aga masti alla."

Debütandid said kiita

Tänane koondisemäng oli eriline ka sellepoolest, et Nikita Baranov ja Rauno Sappinen said kirja oma esimese mängu rahvusmeeskonnas. Oma avavärava A-koondises lõid võrku aga Artur Pikk ja Maksim Gussev. Kuidas loots nende uute nägude tänast esitust hindaks?

"Baranovi edutamine algkoosseisu oli raske ja riskantne otsus. Aga ta oli Premium liigas väga häid esitusi teinud ja leidsin, et ta väärib seda võimalust. Ka Sappinen tuli hästi sisse, kuigi ma pole kindel, kas tipuründaja on päris tema õige koht. Talle meeldib pisut madalamal mängida, kuid täna meil peale Ats Purje kedagi "number üheksa" koha peale panna polnudki. Muidugi on ka väga tore, et Pikk ja Gussev oma esimesed tabamused kirja said - sellised tähised lisavad ainult enesekindlust," analüüsis Pehrsson.

Klavan naaseb klubi juurde

Teisipäeval kohtuvad eestlased Saint Kitts ja Nevisega ning seal tuleb koondisel hakkama saada kapten Ragnar Klavanita. "Meil oli juba enne kokku lepitud, et pärast Gruusia mängu läheb ta tagasi klubi juurde. Ühest küljest on see tingitud tema tihedast mängudegraafikust, teisalt Augsburgi hetkeseisust. Igal juhul leidsime, et tal on kõige parem pärast tänast klubi juurde naasta. Ta läheb Saksamaale homme pärastlõunal - see oli meil juba 2 nädalat tagasi läbi räägitud," avaldas rootslasest juhendaja.

Ka tundis Pehrsson headmeelt selle üle, et tal vasakul äärel mitmeid valikuvõimalusi on. "Ma ei tea, kui palju seda välja näha on, aga Ken [Kallaste] on koondise jaoks ülimalt vajalik mängija. See, kuidas ta survet teeb, on suurepärane. Täna sekkus ka Gussev vasakule äärele väga hästi. Samuti on meil olemas Siim Luts, kes on liigas väga hea olnud. Viimastes koondiselaagrites ei ole tal aga seda õiget tunnetust olnud ja seetõttu ma teda täna ka ei mängitanud."