"Arvan, et mängisime mitmes aspektis hästi ja selle üle olen väga õnnelik. Esimene poolaeg oli meie poolt stabiilsem ja rohkem kontrollitud. Teise poolaja esimesel poolel olid aga nemad tugevamad. Šveits tegutses suurematel kiirustel ja me ei leidnud oma rütmi. Tol hetkel võinuks me mängu kaotada, aga hiljem leidsime taas oma rütmi ja tekitasime võimalusi," võttis rootslasest juhendaja mängu kokku.

"Muidugi oli väga emotsionaalne mäng, kui arvad, et võidad mängu lisaajal tänu Purje väravale, aga siis viimasel hetkel lased hoopis endale ära lüüa," ei teinud Pehrsson saladust, et 94. minuti väravast allajäämine tegi meele mõruks.

Sinisärkide peatreener nägi siiski kaotusmängus ka palju positiivset: "Võib öelda, et kui me täna võitnuks, oleksime seda ka väärinud. Saame aga rahul olla, et pakkusime maaima edetabeli 12. meeskonnale tõelise väljakutse."

"Treenerina pean mängijaid toetama"

Mis võis olla põhjuseks, et Eesti mängu agressiivsus ja voolavus pärast esimest 30 minutit pikaks ajaks kadus? "Ma ei ole kindel, mis täpsemalt esimese poolaja teisel poolel juhtus. Neil tekkis lihtsalt parem periood, palju survet avaldati Artur Pikale. Teisel poolajal olime selleks juba valmis, aga siis võeti sellelt äärelt Shaqiri välja."

"Teise poolaja algul olime ehk liialt optimistlikud, tahtsime kõiki suruda - see on tore, aga me ei teinud seda tiimina. Tuleb tunnistada, et mõnda aega ei näinud mäng tõesti hea välja. Õnneks suutsime sellest lõpus taas välja tulla."

Kas Pehrsson jõudis juba mängujärgselt ka oivalise võimaluse luhanud Ats Purjega rääkida? "Ei ole temalt veel midagi küsinud. Mul pole selleks ka soovi, sest oleme ju kõik õnnetud ja temal on see tunne eriti tugev. Ta ju teab, et pidanuks sealt ära lööma. Minu asi pole seda nina alla hõõruda. Treenerina pean mängijaid toetama."

Valiktsükli kokkuvõte: areng valmistas rõõmu, punktid mitte

Kuna tänasega lõppes meie jaoks ka EM-valikturniir, kus 10 mänguga 10 punkti teenisime, siis kuidas loots kogu tsükli kokku võtaks? "Oleme kindlasti paremas kohas, kui alustasime. Edasipääsulootus jäi meil eelmisesse sügisesse, kui kaotasime Leedu ja San Marino vastu 5 punkti - tänane tiim oleks seal võitnud."

"Ka täna võinuks me võita ja see poleks vaid tänu õnnele olnud. Ka Sloveenias oleks võinud asjad pisut teisiti minna," jätkas 39-aastane treener.

Lõpetuseks sõnas Pehrsson: "Seega kui asi kokku võtta - jalgpallis loevad tulemused ja 10 punkti pole kindlasti see, mis minu eesmärgiks oli. Teisalt oleme palju paremas kohas kui kaks aastat tagasi, mil ma ametisse tulin - mängijad saavad klubides aina enam mänguaega, oleme palliga enesekindlamad ja see on kindlasti positiivne."