39-aastase rootslasega sõlmiti kaheaastane lepingupikendus, mis tähendab, et tema juhendamisel mängib Eesti ka järgmises MM-valiktsüklis.

"Ütleksin nii, nagu poolteist aastat tagasi peatreeneriks saades: olen väga õnnelik ning mul on suur au Eesti koondist juhendada. Mul on hea meel, et saan mängijate ja kogu tiimiga edasi töötada, sest oleme liikunud edasi nii väljakul kui ka selle kõrval. Võimalus koondist juhendada on vähestel treeneritel,“ sõnas Pehrsson.

"Mulle meeldib see konkreetsus, kuidas Aivar Pohlak ja jalgpalliliit on avalikult öelnud, et ma olen sildtreener. Samas omavahel pole me sellest eriti rääkinud."

„Endast on alati raske rääkida, aga personaalselt on see olnud minu jaoks väga hea periood. Igatsen küll klubitreeneri tööd, kus saab päevast päeva mängijatega koos töötada, kuid alati ei pea väljaku ääres olema, et areneda. Mul on olnud siin suurepärane võimalus organiseerida kogu koondise struktuuri. Tunnen, et olen treenerina siin edasi läinud."

"Tulemuste osas on alati surve peal, aga selle nimel ju kogu mäng käibki. Tarmo Rüütli ajal oli võiduprotsent 30, me oleme sellest isegi natuke paremad olnud (Pehrssoniga on võidetud 38% mängudest - toim). Aga minu ülesanne pole kogu aeg ainult tulemustele mõtlemine, kuigi päeva lõpuks on see tõesti see, mis loeb. Minu ülesanne on ka väljakuväliselt kogu süsteemi professionaalsemaks muutmine. Tulemused tulevad aga ise, kui meeskond õiges suunas areneb."

Kuidas suhtub Pehrsson aga Eesti vutisõprade üsna kriitilisele hinnangule tema töö suhtes? "Eestlasi on 1,3 miljonit, mis tähendab, et erinevaid arvamusi on palju. Jalgpall on asi, milles on tõesti ka alati paljudel inimestel oma kindel arvamus. Ent minu jaoks on oluline, et jalgpallikoondis oleks populaarne. Kõige rohkem loeb minu jaoks jalgpalliliidus töötavate inimeste arvamus, kes näevad minu ponnistusi ka kogu ülejäänud aja, mitte ainult need 90 minutit, mil mäng kestab. Nende toetus on mulle kõige olulisem ja mul oli hea meel kuulda, et nad on minu taga."

"Kui võtta 35-mängijaline seltskond, kelle hulgast ma teen igaks mänguks valikuid, on muutunud pooleteise aasta jooksul 50% nimedest. Algkoosseis on aga suurusjärgus 40% meestest vahetunud. Oleme selle suure muutuse ära teinud," lisas loots, kelle sõnul edaspidi on oluline selle sama meeskonnaga stabiilsus kätte saada.