"Situatsioon on selline, et ta alustas tund ja 45 minutit tagasi väljakul testi, mida Liverpoolis kutsutakse clearance testiks. Ootame selle tulemusi. Kui see läheb hästi, on tal roheline tuli meiega liitumiseks. Loodame kuulda positiivseid uudiseid," teatas Eesti koondise peatreener Magnus Pehrsson pressikonverentsil Tallinnas Meriton Grand Conference & Spa hotell. Mäng ise toimub nelja päeva pärast Zenicas, kus Eesti viimati kaotas 2008. aasta septembris 0:7.

"Olen positiivsem kui paar päeva tagasi, sest mul on nüüd rohkem infot. Meie arstid on suhelnud Liverpooli arstidega ning mina olen Ragnariga isiklikult rääkinud."

Pehrssoni sõnul ei mõjuta Klavani osalemine teisipäevases kohtumises Eesti mänguplaani, küll aga võimalikku algrivistust. Isegi kui Klavan meeskonnaga liitub, selgub tema lõplik osalemine mängus siiski mängupäeval.

"Bosnia näol on tegemist füüsiliselt väga tugeva tiimiga, kellel on suured jõulised ründajad. Oodata on palju tsenderdusi karisutsalasse, millega me peame tegelema. Nad on oskavad palliga kvaliteetselt ümber käia ja see on teine asi, mida peame pidurdama. Eriti hea on selles Miralem Pjanic, kes nende eest järjepidevalt on mänginud. Peame olema kaitses väga head ja näitama iseloomu ning tegutsema kiirrünnakutel piisavalt kiirelt."

Näib, nagu Bosnia oleks meist igas elemendis üle. Mis Eesti trump võiks tolles mängus üldse olla? "Me oleme autsaiderid, aga oleme sellega harjunud, see pole meile midagi uut. Siiski teeme endast kõik, et võita. Me teame, kuidas me võiksime konkurentsivõimelised olla ja kuidas oma mängijatelt maksimum välja võtta. Üritame välja töötada ideed, mis oleksid kõigile selged ja lihtsasti järgitavad. Kui me püsime ühtsena, on Bosnial raske meid võita," lisas Pehrsson.