2011. aastal püstitas Aneke Kaduna Unitedi särgis 20 tabamusega Nigeeria meistriliigas kõigi aegade ühe hooaja väravarekordi, mis senini kuulus praegusele Moskva CSKA ründajale Ahmed Musale. Sama aasta lõpus tegi Aneke debüüdi Nigeeria koondises, osaledes 2:0 võidumängus Zambia üle, seejuures kõik ülejäänud Nigeeria koondislased olid kutsutud Euroopa klubidest.

Särava hooaja järel oli Aneke lähedal liitumisele Belgia meistri Genkiga, kuid üleminekusumma osas kokkuleppele ei jõutud. 2012. aastal esindas Aneke Nigeeria meistriliiga klubi Warri Wolves, kust siirdus sügisel Egiptuse meeskonda Al-Masry, sõlmides 3-aastase lepingu.

Klubivahetus osutus Aneke karjääri pöördepunktiks, sest Al-Masry otsustas Egiptuse meistriliiga järgmisest hooajast 74 hukkunuga lõppenud Port Saidi staadioni katastroofi tõttu loobuda. Egiptuse meistriliigas Aneke siiski mõned mängud ja ühe värava laenulepinguga El Dakhleya ridades kirja lõpuks sai, kuniks hooaja katkestasid rahutused ja kodusõda.

Järgmiste üleminekuakende ajal tunti Aneke vastu huvi nii Türgist, Venemaalt kui Rumeeniast, kuid Al-Masry ei andnud vaatamata palga mittemaksmisele ründajat lepingust priiks. Lahendust ei toonud isegi 2014. aastal FIFA poolt lepingu tühistamine, sest kuigi Aneke sõlmis järgnevalt poole-aastase lepingu Kasahstani meistriliiga meeskonnaga Semei Spartak, üleminekupabereid korda ei saadudki.

Paide Linnameeskonna tegevjuhi Jaanus Pruuli sõnul ei tasu Anekelt talvel imesid oodata. „30 kraadisest kuumusest Eestimaa miinus 10-20 kraadise pakase kätte tulek just kõige hõlpsam keskkonnavahetus ei ole. Esimene treeningnädal on näidanud, et tippvormist on ründaja kaugel, kuid potentsiaal on mehel mõistagi suur.“

„Tema minevik on ilmekas näide, kuidas agentide ahnus võib rikkuda jalgpallikarjääri. Vigadest on ta õppinud, prioriteedid on ülikooliharidusega mängumehel vägagi paigas ning tõestamissoov kõrge,“ lisas Pruuli.

Aneke peaks oma esimesed mänguminutid Järvamaa esindusklubi särgis saama tänases EJL halliturniiri kohtumises Pärnu Linnameeskonna vastu, mis algab kell 17.30.