Kogu mängu vältel aktiivselt palli hoidnud ning ründetsoonis aega veetnud Eesti tegi oma viimaste nigelate ründemängude valguses tegelikult selles vallas üpris korraliku esituse, ent alati jäi puudu viimane ja otsustav puude - nurgalööke ja pealelööke tehti palju, ent reaalselt ohtlikud olid vaid üksikud momendid.

Soomlased kasutasid aga oma šansi ära - 12. minutil seoti efektselt sõlme Eesti parem äär ning Teemu Pukki saatis madala tsenderduse terava nurga alt palli Mihkel Aksalu seljataha.

Kuigi (pool)võimalusi tekkis soomlastel vähem, olid nad ründes selgelt teravamad ning põhjustasid Eesti kaitsjatele veel mitmel korral tõsiseid probleeme.

Eestil on Rahvuste liigas kahe mängu järel kirjas kaks kaotust, Soomel kaks võitu. Oktoobrikuus kohtub Eesti esmalt kodus Soomega ning seejärel samuti kodus Ungariga. Teises meie alagrupi kohtumises võtsid ungarlased kodus Kreekalt skalbi tulemusega 2:1.

Soome - Eesti 1:0
12. Teemu Pukki

Eesti: Mihkel Aksalu; Ken Kallaste, Ragnar Klavan, Karol Mets, Joonas Tamm, Taijo Teniste; Siim Luts (77. Henri Anier), Artjom Dmitrijev (77. Ilja Antonov), Konstantin Vassiljev, Henrik Ojamaa; Sergei Zenjov (86. Ats Purje).

Kui Eesti alustas Rahvuste liigat 0:1 kaotusega Kreekale, siis Soome sai samal ajal kodus 1:0 võidu Ungari üle, põhjanaabrite ainsa värava lõi Inglismaa esiliigas Norwich Citys palliv Teemu Pukki.

Eesti koondise koosseisu kohal on ka enne tänast matši küsimärgid. Eilsel pressikonverentsil ei saanud selgeks, milline on täpne seis Ragnar Klavaniga, kes matšist Kreekaga kõrvale jäi. Väike küsimärk on ka Taijo Teniste ja Ats Purje kohal. Huvitav on näha ka seda, kas Martin Reim usaldab põhikoosseisus endiselt Kreeka vastu üllatavalt hea mängu teinud Konstantin Vassiljevit või saab oma võimaluse tugevas Rumeenia liigas palliv Ilja Antonov.

„Ta on saanud palju jõudu koguda ja puhata, värskust ja jõudu on. Ta ei ole olnud vigastatud, treenida on saanud, füüsilist vormi tal on,” avalikustas Reim Vassiljevi kohta Soccernet.ee-le.

Kohtumine Turus Veritase staadionil algab kell 21.45, kohapeal viibiv Delfi Sport kajastab kohtumist otseblogi ja otsefotode kaudu.