Eesti vajas kohtumisest hädasti võitu, et hoida elus lootusi jääda püsima C-divisjoni. Eestil oli hea võimalus minna kohtumist kiirelt juhtima, kui Madis Vihmann sai nurgalöögist peaga ohtlikult löögile, ent ungarlaste väravavaht Denes Dibusz tegi suurepärase tõrje.

Kõigest kaks minutit hiljem läks kodumeeskond juhtima, kui teisel pool väljakut suutis Willi Orban sarnasest olukorrast peaga palli väravasse suunata. Esimesel poolajal oli Ungaril veel mitmeid võimalusi värava löömiseks, aga poolaeg lõppes seisul 1:0.

Teine poolaeg jätkus Ungari survega. Kohe teise perioodi alguses oli Orbanil taas võimalus peaga värav lüüa, aga Mihkel Aksalu tõrje päästis eestlased. 69. minutil sai Ungari oma tahtmise, kui kapten Adam Szalai tõstis peaga palli üle Aksalu ja kahekordistas seisu. Rünnakul hambutuks jäänud Eesti mängu muutust tuua ei suutnud ning kohtumine seisul 2:0 lõppes.

Kaotus tähendab Eesti jaoks langemist D-divisjoni. Teises meie alagrupikohtumises alistas Kreeka 1:0 Soome. Kohtumise ainus värav oli Albin Granlundi omavärav. Pühapäeval kohtub Eesti võõrsil Kreekaga.

ENNE MÄNGU:

Selleks, et säiliksid võimalused C-divisjoni püsima jääda, peab Eesti võitlema Ungari vastu välja vähemalt viigi. Kaotuse korral langetakse D-liigasse.

"Loomulikult on homne mäng meile väga tähtis, aga me teadsime juba enne turniiri algust, et tegu on meie jaoks väga raske grupiga. Hea, et me veel mängus oleme. Homme selgub, kas me jääme veel ellu või on meie koht divisjon madalamal," lausus Eesti koondise peatreener Martin Reim pressikonverentsil enne viimase treeningu algust Groupama Arenal.

Kuu aega tagasi Eestis toimunud kohtumine Ungariga lõppes võitlusliku 3:3 viigiga. Sellele eelnenud kolm viimast matši on Ungari Eesti vastu aga võitnud.

Eestil on UEFA Rahvuste liigas kogutud nelja mänguga üks punkt, millega asutakse viimasel kohal. Alagrupi liider on 12 punktiga Soome, Kreeka on kuue silmaga teine ja Ungari nelja punktiga kolmas.

Kohtumine algab Budapestis kell 21.45.