Kümnendi alguses sai Lepmets samuti kutse koondisesse, kuid väljakule jäi toona pääsemata. Edasistele lootustele pani põntsu Lepmetsa platsiväline käitumine. 2012. aastal sattus ta Rumeenias klubijalgpalli mängides ööklubis turvameestega kaklusesse. Rumeeniast lahkuski mees murtud jalaluuga.

Vahepeal mõlgutas mees ka jalgpalliga lõplikult lõpparve tegemist ja plaanis hakata kokaks. Viimastel aastatel on ta Levadia eest näidanud häid esitusi. Viimati tegi ta superpartii Eesti karikafinaalis FC Flora vastu. Nii jõudiski ta lõpuks nüüd ka debüüdini rahvuskoondises.

Eesti koondise peatreener Martin Reim tõdes esmaspäevasel kogunemisel, et temal ei ole Lepmetsaga mingit kana kitkuda ja antud vana probleemi ta ei meenuta. Kolmapäevase kohtumise järel leidis Reim puuriluku suunas kiidusõnu ning tõdes, et teised väravavahid peavad tulevikus Levadia esikindaga tõsiselt arvestama.

“Lepmets tegi väga hea mängu. Meie väravavahtidel on korralik konkurent juures. Ta ei ole küll enam kõige noorem väravavaht, kuid väravavahil ei ole vanus takistuseks. Ta oli enesekindel, mängis jalaga hästi ja tegi paar head tõrjet,“ kiitis Reim.