"Mõnes mõttes astusime sammu tagasi ja alustame valgelt lehelt, kuid usun, et liigume kaks aastat tagasi püstitatud eemärgist ees," sõnas Kalju president Kuno Tehva, vahendab EJL-i pressiteenistus.

"Oleme oma vigadest õppinud ning praegu on meil tunduvalt paremad väljavaated heale tulemusele."

Kalju rivistuses on algaval hooajal algkoosseisu jagu uusi mängijaid, peatreener Fredo Getulio Aurelio kõrval tegeleb meeskonnaga Karel Voolaid ning mängijana jätkav kogenud Sergei Terehhov astus klubi spordidirektori ametisse.

Flora süsteemist liitusid Ken Kallaste, Juri Jevdokimov ja Tanel Võtti ning Levadiast väravavaht Kert Kütt. Samuti viis välismaalast.

Hooajaks valmistumisel lihvis Kalju vormi Tenerifel ning sõprusmängudesl Soomes. Kodumaal treeniti Männiku kilehallis, et ei peaks rinda pistma ilmaga.

Treener Voolaiu sõnul on mullu viiendana lõpetanud Kalju ettevalmistus kulgenud plaanipäraselt ning eesmärk on püsida tabeli ülemiste seas.

"Läheme igat mängu võitma ja tahame püsida liidrite kannul," lausus Voolaid. "Oleks vähe, kui astuksime võrreldes mullusega edasi ühe sammu."

Eelmise hooaja põlvevigastuse ja kaelatrauma tõttu sisuliselt vahele jätnud 2008. aasta Meistriliiga parim ründaja Ingemar Teever on saanud üle mitme aasta ettevalmistuse korralikult kaasa teha ning märtsikuu jooksul võib teda taas väljakutel näha. Kas juba esimeses voorus, selle jättis ta esialgu lahtiseks.

"Olen hästi taastunud ja tsenderdustel mängin julgelt peaga. Pole häda midagi!" sõnas Teever.

"Praegu on kahe lüli vahel üks plaat ja kaks kruvi, kuid märtsiks pidi lülide kokkukasvamine edukalt lõpule jõudma. Väike hirm peaks olema, aga praegu pole midagi juhtunud."

Et Hiiu staadionil ei ole soojendust ja seetõttu on sellel esimestes voorudes oht olla jäine ning libe, alustab Kalju hooaega Sportland Arenal.

JK Kalju koosseis:

Daniil Savitski, Janno Hermanson, Kert Kütt, Giovani Albani, Risto Kägo, Tiago Sala, Sergei Terehhov, Juan-Adriel Ochoa-Reyes, Christian Kõrtsmik, Juri Jevdokimov, Hiroyuki Mitsuyama, Bruno-Daniel Gomes-Goncalves, Ingemar Teever, Tõnis Kaukvere, Felipe de Araujo Nunes, Dmitri Kovtunovitš, Anti Kõlu, Tanel Võtti, Ken Kallaste, Martin Tšegodajev, Rait Kuusk, Mikk Haavistu, Deniss Jõgiste