"Ega just iga päev ei avane võimalus teha trenni Eesti tippklubiga, kuid see kogemus oli väga positiivne. Uhke tunne oli 2012. aastal meistriks tulnud meeskonnaga koos trenni teha," kirjeldas nooruk esindusmeeskonna treeningul osalemise kogemust klubi pressiteenistuse vahendusel.

Kuidas aga võttis esindusmeeskond vastu 14-aastase noore poisi? "Mängijad olid ülisõbralikud, kõik hakkasid kohe rääkima ja küsima kui vana ma olen. Kui nad mu vanust kuulsin, imestasid, ja ütlesid, et karta pole vaja, tuleb olla julge. Pärast trenni jagati mulle ka soovitusi," sõnas ta.

Kaks nädalat tagasi Tallinna Kalevist Nõmme Kalju 2000 grupiga liitunud Henri tegi esimesel nädalal klubis kaasa Esiliigas hooaega alustava Nõmme Kalju II ridades ning nädal hiljem kutsuti noor mängumees juba Kalju esindusmeeskonna treeningutele, kus tal avanes võimalus Fredo Getulio Aurelio juhendamisel treenida koos Vitali Teleši ja Richard Alandiga ning samuti osales ta ka klubisiseses treeningmängus, kus ta hästi hakkama sai.

Siiski ei näe uuel hooajal ei esindusmeeskonna ega ka duubli eest kõnealust noorukit mängimas, kuna ta on lihtsalt liiga noor, et mängida täiskasvanute meistrivõistlustel. See tähendab aga, et uut hooaega alustab ta Peeter Kusma käe all Nõmme Kalju 2000 grupis.

"Oleme Henrit jälginud viimased pool aastat ja näeme temas potentsiaali. Mul on hea meel, et ta otsustas oma jalgpalluriks püüdlemise teed jätkata Kaljus ja see üleminek sai teoks. Proovime alati tuua klubisse noormängijaid, kes on professionaalse suhtumisega ning valmis järgima sportlase kohast režiimi," selgitas Kusma.

Hetkel on Nõmme Kalju esindusmeeskonnaga uueks hooajaks valmistumas mullu Kalju duublis silma paistnud noored Martin Mägi, Märten Kuusk, Mihkel Ainsalu, Hendrik Pürg, Sören Kaldma ja Hindrek Ojamaa.