Esmakordselt aset leidev festival pakub mängurõõmu Tartu Maarja, Porkuni, Võru Järve, Viljandi Kaare, Tartu Kroonuaia, Kosejõe, Lahmuse, Valga Jaanikese ja Ämmuste Kooli noortele ning Tallinna Männikäbi ja Õunakese lasteaia lastele. Koos saatjatega osaleb kokku üle 100 inimese.

"Tahame ettevõtmisega näidata, et kui on tahe, siis saavad kõik jalgpalli mängida. Loodan, et sellest saab hea algus ja meil õnnestub tulevikus noortele ja lastele veel taolisi üritusi pakkuda," lausus Eesti Jalgpalli Liidu rahvajalgpalli osakonna juhataja Teet Allas.

Festivalil viivad koos Allasega läbi treenerid Rauno Tutk, Martti Pukk, Alar Peek, Aleksandra Ševoldajeva, Jan Harend ja Egon Tintse. Pärast sportlikku osa pakutakse A. Le Coq Arenal lõunasööki, misjärel suunduvad osalejad Tallinna loomaaeda.

Aukülalistena tulevad noori tervitama USA ja Austria saatkonna esindajad. Nimelt toimusid viimased eriolümpia maailmamängud Los Angeleses ja 2017. aasta märtsis toimuvad talimaailmamängud Austrias.

Eriolümpia on maailma suurim spordiorganisatsioon intellektipuudega inimestele, kuhu kuulub 5,3 miljonit sportlast 169 riigist. Eriolümpia on ühtlasi ka ülemaailmne sotsiaalne liikumine, mille eesmärgiks on aidata ühiskonnal teadvustada intellektipuudega inimeste võimekust ja väärikust. Eestis juhib eriolümpia tegevust EO Eesti Ühendus (http://eeo.ee).