Eesti Jalgpalli Liidu ja Narva linna koostöös peetud konverentsil osalesid kohalikud klubijuhid, treenerid, aktivistid ning omavalitsuse ja jalgpalliliidu esindajad, teatas EJL-i pressiteenistus. 
 
EJL-i juhatuse liige Are Altraja tutvustas Eesti jalgpallisüsteemi ja andis detailsema ülevaate tippjalgpallist.

Rahvajalgpalli juht Ants Juhvelt kõneles rahvajalgpalli süsteemist ja selle laienemisest Narva ning Ida-Virumaale. Narva jalgpallist andis ülevaate Dmitri Vergun linnavalitsuse kultuuri- ja sporditeenistusest.

 
Tõsisemate probleemidena tõstatusid konkreetse arengukava puudumine ja infrastruktuuri olukord.
 
"Kui kunagi mängis ENSV kõrgliigas neli Narva võistkonda, siis praegu on kõikide Eesti liigade peale kokku Narvast vaid üks võistkond," tõdes EJL-i president Aivar Pohlak.

"Samas Ida-Virumaa laiemalt on Meistriliigas esindatud koguni kolme meeskonnaga."

 
EJLi ja Narva linna koostöös on alustatud ehitust Narva Kalevi staadionile moodsa jalgpallikompleksi rajamiseks, mis parandab oluliselt infrastruktuuri olukorda. Laiemas plaanis on asjaosaliste hinnangul vaja linna vähemalt nelja kuni kuut uut väljakut.
 
"EJL määrab omalt poolt Narva jalgpalli koordinaatori, kes töötab koostöös asjaosalistega mai lõpuks välja Narva jalgpalli arengukava ja püramiidi. Mai lõpus koguneme uuesti, vaatame püramiidi üle ja paneme ühiselt paika, kuidas edasi," selgitas Pohlak konverentsil tehtud kokkulepet.