Tudeng TV-le antud intervjuus ütles Eesti Jalgpalli Liidu pressiesindaja Mihkel Uiboleht, et statistiliselt tehakse jalgpallis kõige enam proove ning jalgpallurid on enim testitud sportlased. “Jalgpalli puhul loeb ka tehniline- ja meeskonnatöö ning seetõttu pole dopingu kasutamine niivõrd mõjus kui individuaalaladel.” Samuti tõi Uiboleht välja, et eelmisel aastal tehti UEFA poolt 2 000 proovi, millest vaid üks oli positiivne, ent sellegi põhjustas narkootiline aine, mitte doping.

Ajakirjanik Mikk Salu aga leidis, et see jutt on täielik jama ning viitas asjaolule, et jalgpall on üks kõige rahakamaid spordialasid. Salu arvates varjatakse jalgpallis dopingu kasutamist iga hinna eest. “Jalgpalli teerull on eriti võimas - palju raha ja head juristid, lisaks on näiteks Hispaania jalgpalliklubide juhtidel ja presidentidel tutvused väga kõrgetel kohtadel,” lisas Salu.

Saluga nõustus ka Märt Roosna, keda huvitas, millistes tingimustes need 2 000 proovi võeti: “proovid võidakse võtta ka võistlusvälisel perioodil.”

“Fookus” on veebitelevisiooni Tudeng TV arutelusaade, kus vaatajatel on ühiskonna tegelastele võimalik oma argumente esitada. Läbi kollektiivse dialoogi jõutakse probleemsete teemade tuumani ja võimalike lahendusteni.