Nimelt seletasid lõpuvile järel Margiga väga tigedalt kaks Transi tumedanahalist meest, elevandiluuranniklane Irie ja Bermudalt pärit Dante Leverock. Kuigi telepildist ei saanud aru, miks Irie ja Leverock sedavõrd tigedad olid, viitas Transi türklasest peatreener Cenk Özcan matšijärgses intervjuus, et tegu oli rassismijuhtumiga.

"Kõik on maailmas võrdsed, nii valged kui mustad. Valged ei tohiks kunagi musti inimesi halbade sõnadega kutsuda. Kõiki tuleb austada!" põrutas Özcan ETV-le antud intervjuus.

Tüli tegi markantsemaks asjaolu, et esmakordselt oli Premium liiga mängu külastamas Eesti Vabariigi president Kersti Kaljulaid, kes koges enne seda ääretult kaasahaaravat ja põnevat kohtumist.

Vapruse peatreener Indrek Zelinski lükkas hiljem kõik narvalaste süüdistused tagasi. "Mul ei ole siin midagi kommenteerida. Täiesti jama jutt. Kõik. Bullsh*t," ütles Zelinski Soccernet.ee-le. "Selge see, et kui sa tabelis viimasel kohal olevale meeskonnale kaks punkti kaotad, siis hakkad igasuguseid asju otsima."

"Mina olen oma mängijate aususes ja korrektsuses 100% kindel. See kõik on mis iganes põhjustel välja mõeldud. Kas seal oli mingi vääritimõistmine, ma ei tea. Aga minu mängija ütles, et tema ei ole mingil moel mingisugustele süüdistustele põhjust andnud. Nii et mina ei kahtle absoluutselt oma mängijas."

Eesti Jalgpalli Liit alustas toimunu suhtes distsiplinaarmenetlust, kus vaadati üle telekaamerate materjal, kaasa arvatud need kaadrid, mis otseülekandesse ei jõudnud. Samuti kuulati osapoolte ütlusi. Kõige selle järel ilmus vutiliidu distsiplinaarkaristuste registrisse eelmise nädala lõpuks lakooniline teade: Reno Mark jääb karistuseta.

Jalgpalliliidust kinnitati Delfile, et videomaterjalist ei lähtunud piisavalt asjaolusid, mis oleksid andnud põhjust Vapruse mängijale karistust määrata - vastupidiselt näiteks hiljutisele juhtumile, kus Nõmme Kalju ründaja Liliu vastase pihta sülitamise eest nelja matši pikkuse mängukeelu sai. Seega oli tegu puhtalt sõna sõna vastu olukorraga, misjuhul kedagi karistada ei saa.

Kuula viimasest podcastist "Futboliit", mida Reno Mark väidetavalt tumedanahalisele vastasmängijale tegelikult ütles (alates 30:23)!